16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Prima centrală mixtă fotovoltaică şi eoliană din ţară se află în judeţul Tulcea

Este primul proiect hibrid de producere a energiei din surse regenerabile din țară

Au fost finalizate lucrările la prima centrală mixtă fotovoltaică şi eoliană din ţară, în judeţul Tulcea.

Proiectul a fost inițiat de Parapet, companie de construcţii în sectorul energiei solare şi Blue Line Energy, producător de energie din surse regenerabile.

Parcul fotovoltaic are o capacitate de 1.1 MW care se adaugă celor 6,15 MW instalaţi în parcul eolian Beştepe, judeţul Tulcea

Centrala mixtă va asigura o producţie medie de 24 GW pe an, contribuind la reducerea cu aproximativ 20.400 de tone a emisiilor anuale de dioxid de carbon, scrie News.ro, citat de Focus Press.

Este primul proiect hibrid de producere a energiei din surse regenerabile din ţară, potrivit datelor companiei naţionale de transport a energiei electrice din România. Capacitatea totală instalată a centralei hibrid se ridică în prezent la 7,25 MW şi are la bază o investiţie de aproximativ 10 milioane de euro”, au anunțat companiile.

În momentul de față, centrala electrică mixtă se află în perioada de probe tehnologice, urmând ca sistemul fotovoltaic să fie pe deplin integrat în infrastructura existentă.

CEO Parapet: ”Proiectul parcului hibrid solar și eolian de la Beștepe, județul Tulcea, este unul de pionierat ce vine în întâmpinarea țintelor ambițioase ale României de decarbonizare și asigurare a unor surse sustenabile de producere a energiei electrice”

Datorită hibridizării, capacitatea instalată duce la variații mai reduse în procesul producției de energie, la o mai bună utilizare a sistemelor de transport și de distribuție și, implicit, la menținerea stabilității rețelelor. Salutăm parteneriatul cu Blue Line Energy și mizăm pe extinderea proiectelor de acest fel, pentru o tranziție energetică sustenabilă”, a declarat Andrada Moldovan, CEO Parapet, potrivit sursei citate.

spot_img
Latest news
știri