Deși sănătatea și bunăstarea indivizilor nu ar trebui să fie compromise din cauza lipsei accesului la alimente adecvate, România are cea mai mare proporție a populației (22%) care nu-și permite o masă adecvată, care să includă carne, pește sau echivalent vegetarian, o dată la două zile.
Datele au fost furnizate de Eurostat, în cadrul Uniunii Europene, transmite publicația Biziday.
Acest lucru reprezintă o creștere față de anul precedent, când procentul era de 19.2%. Bulgaria ocupă locul al doilea în UE în ceea ce privește această rată, cu 21.6%, urmată de Slovacia cu 15.8% și Ungaria cu 13.9%.
Populația din Bulgaria ocupă locul întâi în Uniunea Europeană în ceea ce privește riscul de sărăcie. România se clasează pe locul al doilea
De asemenea, în ceea ce privește populația expusă riscului de sărăcie, Bulgaria are cea mai mare proporție, cu 44.6%, iar România ocupă locul al doilea cu 43%.
Aceste cifre reprezintă o creștere față de anul precedent, când procentul de persoane expuse riscului de sărăcie în UE era de 19.7%, cu o creștere de 2.2%.
La polul opus, cea mai mică pondere a fost înregistrată în Irlanda (5%), Luxemburg (5.1%) și Cipru (5.6%).
Aceste statistici evidențiază o situație preocupantă în ceea ce privește accesul la o masă adecvată și nivelul de sărăcie în România și în alte state membre ale UE.