4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Două persoane au fost atacate de un câine în București. Patrupedul a fost abandonat sau este pierdut

Proprietarul riscă de la 6 luni la 5 ani de închisoare

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) din București a informat că două persoane au fost atacate de un câine în Sectorul 6.

Cu toate acestea, ASPA a precizat că patrupedul are proprietar.

Cele două persoane și câinii acestora au fost atacate în cursul zilei de duminică, 10 septembrie

Potrivit comunicatului publicat de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor pe contul de Facebook, câinele nu era însoțit de proprietar și se afla liber, pe bulevardul Ghencea din Sectorul 6.

Echipajul de intervenție ASPA, sesizat de polițiștii secției 22 Poliție, a capturat în siguranță patrupedul și l-a transportat la un adăpost al Autorității pentru Protecția Animalelor din Capitală.

Aici, în urma verificărilor, s-a stabilit că are proprietar, deoarece era microcipat și înregistrat în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân (RECS).

ASPA: ”Vorbim, așadar, despre un metis de Brac, cu deținător, care fie a fost abandonat, fie a fost pierdut din neglijența proprietarului”

În acest caz am sesizat Serviciul pentru Protecția Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București pentru încălcarea prevederilor OUG 55/2002, art. 11, alin. 1. Neluarea mãsurilor de prevenire a atacului canin de cãtre proprietarul cainelui sau de deţinãtorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”, se arată în comunicatul membrilor ASPA.

spot_img
Latest news
știri