2.9 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

Noi studii în ceea ce privește lupta cu kilogramele în plus: Există o legătură între structura creierului și obezitate

Cercetarea a fost efectuată la Universitatea Cambridge

Obezitatea rămâne una dintre cele mai grave afecțiuni, iar kilogramele în plus pot duce la complicații serioase, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2, hipertensiunea și afecțiuni articulare.

Cauzele obezității includ alimentația nepotrivită, lipsa de exercițiu, factorii genetici, dar și stresul

Un studiu recent a descoperit că există un ”centru de control” al apetitului din creier care este mai mare la persoanele supraponderale, transmite Radio Eco Natura.

O echipă de cercetători de la Universitatea Cambridge a constatat că hipotalamusul, o regiune crucială a creierului responsabilă de controlul senzației de foame, este mai dezvoltat la persoanele supraponderale și obeze în comparație cu cele care au o greutate sănătoasă.

Conform echipei de cercetare, această constatare oferă dovezi suplimentare legate de conexiunea dintre structura creierului, greutatea corporală și comportamentul alimentar.

La nivel global, peste 1.9 miliarde de persoane sunt catalogate ca fiind supraponderale sau obeze

În Statele Unite, conform Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), mai mult de patru din 10 adulți sunt obezi, iar în Marea Britanie, aproape două treimi dintre adulți sunt supraponderali sau obezi, conform Office for Health Improvement & Disparities.

Excesul de greutate crește riscul de a dezvolta afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și cancerul.

Creierul, responsabil pentru kilogramele în plus

Cercetătorii de la Cambridge recunosc că mecanismele prin care creierul semnalează senzația de foame sau sațietate rămân neclare.

Cu toate acestea, studiile au indicat că hipotalamusul, o regiune a creierului aproximativ de mărimea unei migdale, joacă un rol central în aceste procese.

spot_img
Latest news
știri