16.7 C
București
joi, 28 martie, 2024

Ministrul Educației din Republica Moldova vrea Ore de Mediu în școli: „Educația Ecologică trebuie să se facă în școli”

Copiii sunt cei mai receptivi atunci când vine vorba despre protecția Mediului

Republica Moldova a făcut deja pași importanți înaintea României în ceea ce privește reformele aduse calității vieții cetățenilor săi. A venit rândul ministrului Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov,  să propună includerea în programa școlară lecții despre educația de mediu.

Min.Educatiei Rep.Moldova, Iordanca Rodica
Sursa foto Facebook

Această a cerut ajutorul UNICEF Moldova pentru dezvoltarea și prmovarea unor programe educaționale despre protecția mediului și schimbărilor climatice. „Fiind cadru didactic, consider imperios necesar că educația de mediu să se predea în școală, dar să înceapă în familie. Copiii învață prin exemple și observații, noi adulții trebuie să le fim modele de urmat prin comportamentul pe care îl adoptăm, dacă vrem să avem o generație care este mai rezilientă la schimbările climatice.”, a declarat aceasta în comunicatul de presă trimis cu acest prilej. Iordanov susține că educația ecologică trebuie se se facă în școală, dar trebuie să pornească încă din familie.

Activitățile de Mediu ale școlilor, realizate împreună cu ONG-urile, sunt doar un pas spre dezvoltarea unui comportament prietenos cu Natura. Este nevoie de o schimbare de atitudine, de aceea orele de mediu ar trebui predate și în cadrul cursurilor de Educație Civică. 

Republica Moldova vrea să introducă educația ecologică în școli. România va avea această disciplină în 2023

Deși inițial s-a discutat că aceste ore să fie introduse începând cu anul 2022, s-a mai întârziat cu un an.

Legea 14/2021, publicată luni în Monitorul Oficial nr. 29, prevede modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 în sensul introducerii, în curriculumul național pentru învățământul primar și gimnazial, a competențelor de mediu. Educația pentru Mediu va fi introdusă în programa școlară începând cu anul școlar 2023-2024.

Citește și: Copiii, „Ambasadorii Mediului”. Elevii au strâns peste cinci tone de deșeuri reciclabile

Latest news
știri