17.9 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

14 autovehicule pline cu deşeuri au fost oprite de Poliţiştii de Frontieră de la Borş II şi Nădlac II

Aproximativ 190 tone de deşeuri urmau să intre pe teritoriul României

Poliţiştii de Frontieră de la Borş II şi Nădlac II, împreună cu angajaţi ai Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentaţi ai Protecţiei Consumatorului Bihor şi Arad, nu au permis intrarea în ţară a paisprezece automarfare, scrie News.ro.

Poliţiştii de Frontieră de la Borş II şi Nădlac II au constatat că toate cele 14 automarfare erau încărcate cu aproximativ 190 tone de deşeuri

Şoferii, treisprezece cetăţeni români şi un cetăţean ceh, transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri – haine, mobilă, produse electrice şi electrocasnice.

Toate acestea proveneau de la diferite societăţi comerciale din state precum Danemarca, Germania, Austria şi Olanda pentru firme din România.

Șoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru import

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 189.141 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru import.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Alte 7 automarfere încărcate cu peste 100 tone de deșeuri intenționau să ajungă în România

În urmă cu o săptămână, alte deşeuri din Danemarca, Germania și Ungaria, au fost oprite la Borș II și Nădlac II.

Potrivit comunicatului publicat de Poliția de Frontieră, polițiștii nu au permis intrarea în ţară a șapte automarfare încărcate cu peste 100 tone de deșeuri.

Și în acest caz, șoferii nu au prezentat documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Prin urmare, autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii.

spot_img
Latest news
știri