21.5 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Franța anulează înscrierile pentru închirierea mașinilor electrice la 100 de euro pe lună

Persoanele cu venituri anuale modeste au avut posibilitatea să închirieze vehicule electrice pentru 100-150 de euro lunar

Guvernul francez suspendă înscrierile pentru programul de închiriere a mașinilor electrice la 100 de euro pe lună, transmite Biziday.

Programul a fost destinat persoanelor cu venituri mici

Autoritățile din Franța au anunțat că această cerere a fost peste așteptări. Prin urmare, înscrierile în acest program vor fi reluate abia la ediția din anul următor.

Conform regulilor, persoanele cu venituri anuale sub 15.400 de euro au posibilitatea să închirieze vehicule electrice pentru 100-150 de euro lunar.

Programul a fost anunțat de guvern la sfârșitul anului trecut, dar a fost amânat până la începutul anului 2024 din cauza lipsei de mașini eligibile din partea producătorilor francezi.

Guvernul francez va continua să acorde stimulente cuprinse între 5.000 și 7.000 de euro pentru achiziționarea de vehicule electrice

Inițial, executivul a alocat un buget de 1,5 miliarde de euro pentru a acoperi 20.000 de contracte de leasing, însă ieri a anunțat o creștere a bugetului pentru a putea gestiona 50.000 de înscrieri.

În paralel, guvernul oferă stimulente cuprinse între 5.000 și 7.000 de euro pentru achiziționarea de vehicule electrice.

Dacia Spring nu mai este inclusă în acest program deoarece este fabricată în China.

În 2023, Franţa a înregistrat o creștere semnificativă a vânzării de mașini electrice

În 2023, vânzările de mașini electrice în Franța au crescut semnificativ, reprezentând 16.8% din totalul înmatriculărilor, iar hibridele reîncărcabile 9.2%.

Practic, una din patru mașini vândute se încarcă la priză.

Vânzările în ceea ce privește mașinile cu motoare pe benzină au rămas constante, în timp ce cele cu motoare diesel au scăzut.

Peste 1.5 milioane de vehicule electrice și hibride reîncărcabile circulă deja pe drumurile franceze.

Latest news
știri