15.7 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Declic: ”Să folosim tehnologia pentru a opri jaful din păduri” (Video)

Deși petiția a fost inițiată de Declic în noiembrie 2020 și scrisoarea a fost trimisă lui Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, schimbări nu există.

Există doar indiferența autorităților, postări noi, proteste noi, există frustrarea din repetiție și afacerea cu lemn care merge strună, în ciuda ilegalităților comise zi de zi.

S-a făcut și încă se face apel la utilizarea tehnologiei, cerându-se Guvernului monitorizarea satelitară a tăierilor ilegale.

Semnatarii petiției cereau normalitate și continuă să ceară normalitate: realizarea unui sistem public de alertare cu ajutorul imaginilor satelitare. Sistemul poate semnala când există tăieri de pădure în zone neautorizate. În acest scop, se solicită să se lanseze, urgent, licitația pentru achiziționarea de hărți satelitare.

Declic: ”Doar făcând apel la tehnologia mileniului în care trăim, putem opri jaful din păduri”

Pe pagina de Facebook, comunitatea Declic a postat un videoclip, o petiție și o nouă invitație în vederea protecției mediului și păstrării pădurilor intacte.

Din ce în ce mai mult, pădurea din România devine un sinonim pentru drujbă și, mai rău, un sinonim pentru drujba ilegală.

Are de toate acest episod din vlogul Declic despre Inspectorul Pădurii!

Avem o răsturnare spectaculoasă de situație, apoi un moment culminant, animat de un conflict între ministrul Mediului și colegul nostru Antoniu.

La final, un deznodământ care te privește chiar pe tine. Vezi filmul și află despre ce e vorba.

De asta poate depinde viitorul pădurilor din țara noastră!”, au scris reprezentanții Declic pe contul de Facebook.

Declic: ”Fiecare zi care trece fără ca pădurile să fie păzite cu ajutorul imaginilor din satelit e un serviciu făcut mafiei lemnului”

În 2020 petiția cerea realizarea sistemului public de alertare satelitară, în caz de despăduriri ilegale. Gurvenul a închis ochii.

În 2021, se cere, din nou, un sistem modern de depistare a tăierilor ilegale care ar putea oferi imagini detaliate ale zonelor împădurite. Mafia lemnului e de neclintit. Autoritățile sunt indiferente. Lemnul pleacă, iar banii intră în conturi.

Guvernul închide, din nou, ochii. Noi, nu. Petiția poate fi semnată aici.

Latest news
știri