2.6 C
București
miercuri, 22 ianuarie, 2025

Natura continuă să fie confundată cu groapa de gunoi: angajații Romsilva s-au mobilizat pentru a ecologiza pădurile din Vâlcea

Foarte multe deșeuri conțin chimicale periculoase care distrug mediul, sufocă animalele sălbatice și intoxică oamenii

Deși au nevoie de timp, echipamente și un program special pentru a acorda mai multă importanță pazei, angajații Romsilva sunt nevoiți să adune gunoaiele aruncate la întâmplare, în natură.

Mai mult, în ciuda numeroaselor campanii de ecologizare sau împăduriri, încă există persoane care continuă să abandoneze deșeurile în păduri, riscând amenzi până la 20.000 lei.

Astăzi, 13 martie, reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor din Vâlcea au atras atenția asupra faptului că mulți continuă să se debaraseze de deșeuri, indiferent de repercusiunile legale.

Angajații Romsilva: ”Pe lângă paza pădurii, ecologizarea suprafețelor cu pădure administrate este o activitate permanentă a personalului silvic de teren”

Într-un anunț publicat pe contul de Facebook, Romsilva a precizat că angajații de la Ocolul Silvic Băbeni, din cadrul Direcției Silvice Vâlcea, au făcut curățenie în pădurea ”Cotosmanu”.

Colegii noștri au strâns gunoaiele aruncate în pădure de către persoane rău intenționate și/sau fără simț civic. Facem un nou apel către cetățeni să NU mai abandoneze deșeurile în natură!”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor.

Sursă foto: Facebook/Romsilva

Care sunt sancțiunile pentru gunoaiele aruncate la voia întâmplării

În egală măsură, Romsilva a ținut să reamintească aspectele legale.

Astfel, potrivit Legii 171/2010 cu modificările și completările ulterioare, Art. 12, alin. (2), lit. a), ”Constituie contravenţii silvice, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să constituie infracţiuni, şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei până la 20.000 lei, aruncarea sau depozitarea în fondul forestier naţional a reziduurilor menajere, industriale, petroliere sau rezultate din prelucrarea lemnului, a substanţelor chimice şi a apei sărate. În acest caz, se aplică şi sancţiunea complementară de obligare a contravenientului de a aduce terenul de îndată la starea iniţială, pe cheltuiala sa”.

spot_img
Latest news
știri