22.2 C
București
duminică, 5 mai, 2024

După o misiune de șase luni, un echipaj de astronauți a revenit cu bine pe Pământ

Echipajul a fost condus de o femeie astronaut și a amerizat în largul statului american Florida

Un echipaj format din patru astronauţi a amerizat marţi dimineaţă în largul statului american Florida. Astronauții au revenit pe Pământ după o misiune care a durat mai bine de şase luni, desfășurându-se la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), transmite AFP, citat de Adevărul.

Echipajul, aflat la bordul unei capsule Crew Dragon a companiei SpaceX, a amerizat în largul oraşului Pensacola.

Condusă de astronauta americană Jasmin Moghbeli, care a efectuat prima sa călătorie în spaţiu, misiunea Crew-7 a NASA a ajuns pe ISS la sfârşitul lunii august, în aceeaşi capsulă cu care a revenit pe Pământ

Cu toate tensiunile diplomatice existente între Washington și Moscova de la începutul conflictului din Ucraina, cooperarea dintre agențiile spațiale americane și rusești continuă pe Stația Spațială Internațională (ISS), reprezentând unul dintre puținele domenii de colaborare care au rămas între cele două state.

Pe durata celor șase luni petrecute în spațiu, echipajul a efectuat diverse activități științifice, inclusiv studii asupra modului în care microgravitația, care accelerează procesul de îmbătrânire, afectează regenerarea ficatului.

Aceasta reprezintă cea de-a șaptea misiune din cadrul rotației regulate a echipajului pe ISS

Misiunea a fost realizată pentru NASA de către compania SpaceX a miliardarului Elon Musk.

Cel de-al optulea echipaj, preluând misiunea de la SpaceX, a ajuns la ISS la data de 5 martie.

NASA achită sume către SpaceX pentru acest serviciu, care i-a permis să-și reducă dependența de Rusia și să trimită echipaje către Stația Spațială Internațională după încheierea programului navetelor spațiale americane în 2011.

Latest news
știri