Este cunoscut drept The Pub Tree și adăpostește un bar unic, construit în scoarța sa. Copacul, care se află în orașul Modjadjiskloof, Africa de Sud, reprezintă cel mai bătrân baobab din lume, dar este și una dintre cele mai mari atracții ale regiunii Limpopo.
Arborele masiv are o circumferință de peste 33 de metri, iar ramurile se întind până la 22 de metri lungime.
Ce adăpostește un baobab bătrân de 6000 de ani
Baobabul reprezintă una dintre minunile naturii, deoarce atunci când arborele împlinește vârsta de 100 de ani, trunchiul său se despică natural în două părți. Astfel, fiecare din părți are propriile sale scorburi interioare, acesta fiind și motivul pentru care arborele din Modjadjiskloof s-a transformat, singur, într-o reală încăpere.
Pasajul dintre cele două bucăți ale trunchiului a fost transformat într-un pub în anul 1933, notează publicația Știință-mister.ro.
Spațiul a fost transformat, astfel, într-un bar confortabil, cu tavanul aflat la 4 metri înălțime și bănci de lemn pentru 15 persoane. Rafturile sunt pline de suveniruri și amintiri din istoria de zeci de ani a barului care, în prezent, este proprietatea familiei Van Heerden. Aceștia oferă și locuri de cazare pentru doritori, mai arată sursa citată.
Legenda arborelui plantat ”invers”
Are 6000 de ani, este mai vechi decat piramidele din Giza, iar atunci cand a răsărit, deșertul Sahara era încă verde. În prezent, baobabul se află în îngrijirea familiei van Heerdens.
Există și o legendă legată de cel mai bătrîn arbore din lume, legendă care spune că arborele ar fi supărat divinitatea și, ca pedeapsă, ar fi fost plantat invers. Explicația constă exact în aspectul arborelui pe perioada anotimpului rece. Iarna, are crengile goale, iar acestea semanănă cu niște rădăcini care se înalță spre cer.