11.5 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Gunoi format din monumente funerare, în Sectorul 1 al Capitalei (Video)

Dacă Bucureștiul s-a obișnuit cu gunoiul și discuțiile despre gunoaie, de data aceasta, monumentele funerare au reușit să pună, la propriu, cruce.

Nu avem morbida curiozitate de a întreba cui aparțin, sau, mai bine spus, cui au aparținut sacii cu haine aruncați în zonă și nici ce se află în restul de saci de plastic, de culoare neagră care împânzesc zona.

Gunoi, pungi, peturi, pubele sparte, resturi de materiale folosite în construcții, saci cu moloz, mormane de orice aruncare oriunde, toate acestea au reuși să acopere iarba verde a cartierului Străulești, din Sectorul 1 al Capitalei.

Este vorba despre strada Nadeș și despre o zonă (cândva) verde, care a devenit multicoloră. Este vorba și de un sector al Municipiului București, sector care, odinioară, se lauda cu investiții, progrese și o linie veșnic ascendentă în ceea ce privește curățenia.

Monumente funerare, în locul progresului

Străulești: sau cartierul care ar beneficia de terenuri sportive și de un spaţiu multifuncţional care să corespundă nevoilor comunităţii locale.

Cu alte cuvinte, un cartier liniștit, căruia primarul Sectorului 1 i-a promis, undeva în luna martie 2021, numeroase zone destinate atât relaxării, odihnei, cât şi practicării sportului de plăcere, prin amenajarea de terenuri de sport.

Problema este că odihna promisă a devenit cam veșnică, iar mizeria a reușit să eclipseze frumusețea pomilor înfloriți din cartier.

Prin realizarea investiţiei se doreşte creşterea gradului de confort a utilizatorilor şi asigurarea posibilităţii de relaxare în aer liber, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a acestora, prin punerea la dispoziţia lor a unui spaţiu special destinat recreerii şi practicării în aer liber a unor activităţi sportive”, informa Agerpres în data de 19 martie.

Explicațiile? Liniște de mormânt

Și, totuși, sportul practicat în Sectorul 1 rămâne aruncarea gunoiului. Dacă gunoiul înseamnă și un cavou, o cruce de ciment ușor folosită, ceva haine ale răposatului, toate sunt binevenite în Străulești.

Cumva, cimitirul se extinde și printre vii, iar bomboana de pe colivă este că Sectorul 1 era catalogat, cândva, ca fiind cel mai bun sector din București și zona cea mai dorită de bucureșteni, liniștea constituind una dintre calități. Astăzi? Mormântală.

Latest news
știri