0.9 C
București
vineri, 27 decembrie, 2024

Un restaurant îi taxează cu 5 euro pe clienții care nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie

Măsura are în vedere reducerea risipei alimentare

Încercând să reducă risipa alimentară, administratorul unui restaurant din Viena a hotărât să îi taxeze pe clienții care nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie.

Măsura a fost adoptată, de asemenea, și de un restaurant din Elveția, relatează Blick citat de Adevărul.

Persoanele care aleg să mănânce la restaurantul cu specific chinezesc Lucky Wok, situat în cartierul Floridsdorf din Viena, și nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie vor trebui să scoată din buzunar doi euro.

Anunțul cu privire la taxă se regăsește în meniul restaurantului cu specific chinezesc: ”Atenție! Vă cerem înțelegere! Se vor percepe 2 euro pentru fiecare farfurie rămasă neterminată!

Risipa se plătește: clienții care nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie vor achita o taxă de 5.1 euro

Această măsură antirisipă a fost adoptată și de un restaurant din Baden, Elveția. Astfel, clienții care nu mănâncă tot ce au în farfurie sunt taxați cu 5.1 euro.

Eu am învățat că mâncarea este valoroasă, nu o arunci!”, a afirmat proprietarul restaurantului Salman Ghauri, care a copilărit în India.

Este foarte important să tratezi mâncarea cu respect. Întotdeauna îmi avertizez clienții de trei ori și oamenii înțeleg asta. Farfuriile se întorc aproape întotdeauna goale”, a spus el.

În România se pierd anual peste 2 milioane de tone de alimente

În cursul lunii martie, președintele României a promulgat legea care stopează risipa alimentară.

În România se pierd anual 2.55 milioane de tone de alimente care ar putea ajunge, de exemplu, la miile de copii care încă se culcă, zilnic, flămânzi. Lupta împotriva risipei alimentare face ca alimente care, altfel, ar ajunge la groapa de gunoi să devină resurse. Legea a fost elaborată încă de la bun început de un grup transpartinic de lucru, tocmai pentru ca acest proiect să devină realitate, şi iată că, după doi ani de negocieri, avem un vot final favorabil”, a spus deputata USR Diana Buzoianu, co-iniţiatoare a proiectului.

spot_img
Latest news
știri