Compania Construcții Erbașu a transmis astăzi, 13 mai, că proiectul de extindere al Centrului Social Pastoral ”Sfânta Cruce” din Bușteni continuă să evolueze într-un ritm susținut, într-un cadru deosebit, la poalele Caraimanului.
”După finalizarea structurii și a compartimentărilor, intervenim acum în zonele de finisaje și instalații, transformând clădirea într-un spațiu modern, funcțional și adaptat misiunii centrului”, se arată în comunicatul societății de construcții.
Ministerul Dezvoltării contribuie cu finanțări la extinderea complexului Sfânta Cruce
Noul corp de clădire, desfășurat pe subsol, parter și trei etaje (D+P+3E), va adăuga 7000 mp de spațiu util, gândit pentru a sprijini activitățile sociale și pastorale desfășurate aici.
Potrivit companiei, proiectul de extindere al Centrului Social Pastoral ”Sfânta Cruce” din Bușteni este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții și este realizat împreună cu Vialis Engineering și Popp&Asociații.
Construcții Erbașu: ”Lucrările la Sala Polivalentă Tulcea au intrat într-o nouă etapă, una plină de culoare”
În data de 12 mai, reprezentanții societății au transmis că au început montarea scaunelor.
Este vorba despre un pas important în execuție, care va duce la momentul în care sala va fi pregătită să găzduiască competiții și evenimente sportive, la nivel național și internațional.
În paralel, lucrările avansează susținut pe toate fronturile: de la finisaje interioare și instalații, până la detalii de execuție ce vor defini calitatea finală a proiectului.

”Sala va beneficia de un teren principal de competiții, înconjurat de tribune pentru spectatori cu o capacitate de până la 4.670 de locuri, un teren de antrenament situat în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal, parcare subterană, vestiare pentru echipe și oficiali, spații pentru presă și sală de conferințe”, se arată în comunicatul companiei Construcții Erbașu.
Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții și are ca beneficiar final Consiliul Județean Tulcea.
Societatea Erbașu: ”Vă prezentăm noi imagini de pe șantierul secțiunii Suplacu de Barcău Chiribiș, (parte din autostrada Transilvania), acolo unde fiecare zi înseamnă progres vizibil și muncă susținută”
”Fiecare etapă reflectă efortul unei echipe care știe direcția și înaintează cu perseverență, pas cu pas, conform planului”, au precizat membrii companiei, prin intermediul unui comunicat publicat în data de 5 mai.
În această fază, se execută săpături în deblee, umpluturi din material corespunzător, strat de formă și fundație din balast.
În paralel, se execute podețe prefabricate din beton, drenuri longitudinale în zonele de debleu și se desfășoară lucrări pentru scurgerea și evacuarea apelor.

”Se intervine și în zona consolidărilor: stabilizăm terenul de fundare cu lianți hidraulici, realizăm structuri de sprijin din piloți forați și ziduri din beton, protejăm taluzurile cu mască drenantă și gabioane. În ceea ce privește structurile, se lucrează la armarea și cofrarea fundațiilor, elevațiilor și suprastructurilor”, au adăugat membrii societății de construcții.
462 de oameni, mobilizați pe șantierul secțiunii Suplacu de Barcău Chiribiș
La acel moment, pe șantier erau mobilizați 462 de oameni și 230 de utilaje, care au contribuit zilnic la îndeplinirea obiectivelor cu profesionalism și determinare.
Proiectul are ca beneficiar Ministerul Transporturilor prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
”Mulțumim tuturor celor implicați în cadrul acestui proiect! Aici, planurile chiar devin realitate!”, au mai punctat reprezentanții Construcții Erbașu.