17.4 C
București
luni, 20 mai, 2024

NASA a început căutarea semnelor de viață pe Lună

NASA analizează posibilitatea existenței vieții pe Lună în urma descoperirii de apă în craterul lunar Shackleton, deschizând noi perspective în explorarea și cercetarea spațiului extraterestru

Un articol publicat de jurnaliștii de la Futurism a dezvăluit planurile NASA de a căuta semne de viață pe Lună.

Agenția spațială americană intenționează să trimită misiuni robotice și umane pentru a investiga dacă există sau a existat vreodată forme de viață pe satelitul natural al Pământului.

NASA plănuiește să colecteze mostre de sol lunar și să le analizeze în căutarea de molecule organice sau alte indicii ale existenței vieții

În plus, echipele de cercetători își propun să înțeleagă mai bine originea Lunii și să investigheze posibilitatea de a folosi resursele lunare pentru susținerea misiunilor spațiale viitoare.

Această inițiativă face parte dintr-o serie de proiecte și colaborări internaționale în vederea explorării și înțelegerii mai profunde a acestei planete.

Una dintre cele mai remarcabile descoperiri ale echipei noastre este că, în urma cercetărilor recente privind intervalul în care anumite forme de viață microbială pot supraviețui, ar putea exista nișe potențial locuibile pentru astfel de vieți în zone relativ protejate ale unor corpuri fără atmosferă” a declarat Prabal Saxena, cercetător planetar la Centrul de Zbor Spațial Goddard al NASA, pentru site-ul respectiv.

Pe suprafața Lunii există mici mărgele de sticlă care conțin miliarde de tone de apă

În cursul lunii martie a acestui an, o descoperire istorică a fost făcută de către cercetători: pe suprafața Lunii există mici mărgele de sticlă care conțin miliarde de tone de apă, ce ar putea fi extrase și utilizate de către astronauți în viitoarele misiuni lunare.

Această descoperire este considerată una dintre cele mai importante realizări până în prezent pentru agențiile spațiale care planifică construirea bazelor pe Lună.

Motivul este că aceasta sugerează existența unei surse foarte accesibile nu doar de apă, ci și de hidrogen și oxigen.

spot_img
Latest news
știri