14.9 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

NASA a lansat o animație care arată cum emisiile de dioxid de carbon se acumulează în atmosfera Pământului

Emisiile de CO2 care se acumulează în atmosfera Pământului oferă o perspectivă vizuală asupra impactului poluării și a schimbărilor climatice la nivel global

NASA și World Economic Forum au lansat o animație care ilustrează modul în care emisiile de dioxid de carbon (CO2) se acumulează în atmosfera Pământului.

Potrivit Digi 24, aceste emisii sunt văzute din spațiu, iar videoclipul prezintă emisiile de CO2 din diferite regiuni ale lumii în anul 2021, evidențiind impactul combustibililor fosili și al arderii biomaselor.

În animație, emisiile de CO2 din Asia, Americi, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Australia sunt reprezentate prin nori portocalii și roșii

Norii portocalii semnifică emisiile provenite din combustibilii fosili, în timp ce norii roșii reprezintă emisiile generate de arderea biomaselor, cum ar fi incendiile de pădure și vegetație.

Pe măsură ce anul avansează, emisiile se deplasează și acoperă Australia.

Punctele verzi și albastre indică absorbția de CO2 de către ecosisteme și ocean

În sudul Americii, plantele absorb CO2 în timpul fazei de creștere, în prima parte a anului. Norii verzi reprezintă emisiile absorbite de ecosistemele continentale.

De exemplu, Amazonul ”respiră” dioxid de carbon în timpul nopții. În Africa, norii roșii cauzate de arderea biomasei sunt contribuția fermierilor care își ard resturile de recoltă, dar acestea sunt mult mai mici în comparație cu emisiile europene de la combustibilii fosili.

NASA a postat un videoclip care ilustrează creșterea nivelului mărilor și oceanelor din anul 1993 până în prezent

Ieri, 12 iulie, platforma Infoclima a publicat un nou articol semnat de Dr. Florin Zainescu, care aduce în atenție creșterea nivelului mărilor și oceanelor.

Pentru a ilustra această evoluție, NASA a postat un clip video care evidențiază schimbările de la anul 1993 până în prezent.

Când vorbim de schimbările climatice unul din primele efecte la care ne gândim este cel legat de nivelul marilor și oceanelor planetare. În ultimele 3 decenii, datele satelitare de la NASA arată o creștere de ~ 10 cm a Oceanului Planetar”, se arată în articolul publicat de platforma Infoclima.

spot_img
Latest news
știri