18.9 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Incendiile din Maui, cele mai mari din SUA din ultimii 100 de ani.

”Acesta este cel mai mare dezastru natural pe care l-am experimentat vreodată”. A spus guvernatorul Hawaii Josh Green. „Va fi, de asemenea, extrem de greu să reconstruim ce am pierdut”.

Incendiile din Maui sunt considerate de către autorități cele mai grave din ultimul secol. Bilanțul morților este în prezent de 93. Potrivit datelor, incendiul din Lahaina este al 5-lea cel mai mortal din istoria SUA și cel mai grav de la incendiul Cloquet din 1918 din Minnesota. Oficialii avertizează că numărul deceselor este de așteptat să crească și mai mult. „Niciunul dintre noi nu știe încă dimensiunea acesteia”, a spus șeful poliției din Maui, John Pelletier. Până acum doar două dintre persoanele ale căror rămășițe au fost găsite au fost identificate. „Rămășițele pe care le găsim sunt printr-un foc care a topit metalul”, a spus Pelletier. Aproximativ 2.200 de structuri au fost distruse sau avariate ca urmare a incendiilor din Maui, a spus Green. Cu pierderi care se apropie de aproximativ 6 miliarde de dolari. Pompierii au făcut unele progrese, dar incendiul din Lahaina nu este sub control nici până acum.

Parchetul investighează modalitatea în care au acționat autoritățile legat de incendiile din Lahaina

Un total de 1.418 de persoane se află la adăposturile de evacuare de urgență, potrivit oficialilor din Maui. Cel puțin 1.000 de camere au fost asigurate pentru personalul de sprijin și pentru cei strămuți de incendiile de la Lahaina. Se caută soluții de locuințe pe termen lung. Procurorul general din Hawaii, Anne Lopez, va conduce o analiză cuprinzătoare a răspunsului oficialilor la incendiile catastrofale. „Departamentul meu se angajează să înțeleagă deciziile care au fost luate înainte și în timpul incendiilor de vegetație. Și să împărtășească publicului rezultatele acestei analize”, a spus Lopez într-un comunicat. Incendiile care au zguduit Maui în această săptămână sunt primele în „contextul” atât al încălzirii globale, cât și al unui uragan. „Ne confruntăm cu incendii de zeci de ani… Dar aceasta este prima dată când am experimentat incendii de vegetație în contextul condițiilor. Încălzirea globală și uraganul care tocmai trece pe lângă noi”, a adăugat el.

spot_img
Latest news
știri