23 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

VIDEO: Aproximativ 10.000 de persoane au fost date dispărute în urma inundaţiilor din Libia

Până în prezent, au fost recuperate peste 1.000 de cadavre, spitalele abia reușesc să-i îngrijească pe supraviețuitori, iar morgile sunt pline

Aproximativ 10.000 de persoane sunt considerate dispărute în urma inundaţiilor dezastruoase din Libia, a spus ieri un oficial al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), citat de CNN.

Există temeri că până la 5.000 de persoane au murit în Libia, după ce furtuna mediteraneeană Daniel a provocat inundaţii devastatoare

Aproape un sfert din oraşul Derna, situat în estul Libiei, este distrus de inundaţii, după ce s-au rupt barajele în urma furtunii Daniel din Mediternana.

Peste 1.000 de cadavre au fost recuperate până în prezent, a spus un ministru din cadrul administraţiei care controlează estul ţării.

IFRC ar putea lansa în curând un apel pentru finanţare de urgenţă pentru a sprijini victimele inundaţiilor din Libia.

Provocările variază, de la accesul la facilităţi medicale de bază pentru servicii de sănătate, adăposturi şi gestionarea adăposturilor, până la alimente şi produse nealimentare”, au transmis reprezentanţii IFRC.

Libia își îngroapă morții, pe măsură ce cadavrele se adună pe străzile din Derna

Orașul situat pe coasta de nord a fost complet distrus de inundații. Mai mult, ploaia torențială a spulberat două baraje, ducând locuințele în apele mării.

Morgile sunt pline, iar spitalele nu mai fac față, în ciuda nevoii disperate de a trata supraviețuitorii acestei catastrofe naturale.

Până în prezent, inundațiile au dus la decesul a cel puțin 5.000 de persoane, conform declarațiilor personalului din spitale și oficialilor din estul Libiei.

În jur de 10.000 de persoane sunt date dispărute, fie duse de curentul mării, fie îngropate sub dărâmături.

Odinioară, orașul număra peste 100.000 de locuitori, spun autoritățile.

Echipele de intervenție caută supraviețuitori și cadavre printre grămezile de dărâmături. În tot acest timp, oficialii încearcă să respecte credințele islamice conform cărora cei decedați ar trebui să primească ritualuri funerare în termen de trei zile

A fost înființat un Comitetul al Martirilor pentru a identifica persoanele dispărute și pentru a implementa proceduri de identificare și înmormântare în conformitate cu legile și standardele Sharia” a declarat Adel Juma, ministrul de stat pentru afacerile cabinetului din Libia.

spot_img
Latest news
știri