27.2 C
București
luni, 23 septembrie, 2024

A fost lansat primul traseu de turism lent în Delta Dunării

Asociaţia ”Ivan Patzaichin” a lansat primul traseu de turism cu vâsle, parte din inițiativa de a crea 40 de rute ecoturistice în Rezervație, pentru a proteja biodiversitatea și a promova explorarea responsabilă

O nouă cale spre sustenabilitate: A fost lansat primul traseu de turism lent în Delta Dunării, transmite Radio România Actualități citat de Radio Eco Natura.

Traseul care promovează turismul lent a fost lansat la finalul săptămânii trecute

Delta Dunării va avea 40 de trasee pentru turism lent, o iniţiativă a Asociaţiei ”Ivan Patzaichin”, care a lansat la sfârşitul săptămânii trecute primul astfel de traseu denumit ”Delta lui Ivan”, traseu  care poate fi parcurs cu ambarcaţiuni cu vâsle.

Ministrul Mediului a precizat că turiştii sunt interesaţi să viziteze Rezervaţia cu caiacul sau bicicleta şi este nevoie de rute special dedicate – care să nu se intersecteze cu traseele bărcilor cu motor – pentru a dezvolta un turism care să pună accentul pe protejarea patrimoniului natural al Deltei.

În prezent, camparea în Delta Dunării este strict reglementată şi este permisă doar în locurile special amenajate şi autorizate

Această regulă este esenţială pentru a preveni degradarea mediului şi pentru a proteja speciile rare din această zonă unică.

Noile puncte de înnoptare vor respecta toate reglementările în vigoare şi vor fi dotate cu facilităţi minime pentru a reduce impactul asupra mediului, iar turiştii vor fi încurajaţi să limiteze deşeurile şi să respecte liniştea naturii.

Inițiativa are ca scop protejarea destinațiilor turistice, a comunităților locale și a mediului înconjurător, contribuind la promovarea unei economii locale sustenabile și incluzive

Prin transformarea paradigmei turistice, ne propunem să aducem beneficii durabile atât pentru mediu, cât și pentru comunitățile locale, în timp ce oferim turiștilor o experiență autentică și responsabilă în inima Deltei Dunării”, se arată în comunicatul de presă.

spot_img
Latest news
știri