14.3 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Apele Române investește în 3000 km de piste de biciclete

Pistele vor pune România pe harta circuitelor turistice internaționale de tip EuroVelo

Pistele vor pune România pe harta circuitelor turistice internaționale de tip EuroVelo

Apele Române  amenajează piste de biciclete pe marginea barajelor Olt(Harghita-45 km), Mureș(cca 100 km), Crisuri(191 km), Banat(Timiș-65 km) și Jiu(25,3 km). Acestea vor fi amplasate pe digurile de protecție la inundații ale cursurilor de apă, în zonele  protejate și pe drumurile publice cu trafic redus.

Acces pentru bicicliști, în zone greu accesibile

Sursa foto bresciatourism.it
Sursa foto bresciatourism.it

Reprezentanții Apelor Române declară, într-un comunicat emis către presă de către Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, că scopul principal al proiectului de investiție este facilitarea accesului turiștilor și pasionaților de ciclism să ajungă în zone greu accesibile.

Aproape 250 milioane euro investiți

Proiectul pune în valoare patrimoniul cultural al fiecărui loc, dar și potențialul turistic, încurajând, în același timp, ecoturismul. Bicicletă va deveni un mijloc de transport alternativ. Din același comunicat emis de către Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, mai reiese și faptul că valoarea totală a proiectelor depuse de către Apele Române este de 247,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile, alocate prin PNRR pentru amenajarea a 3000 km de trasee cicloturistice. Inițiatorii proiectului dau asigurări că pistele vor fi executate în așa fel încât să nu interfereze cu anumite tipuri de lucrări care s-ar impune, la un moment dat, pe aceste trasee, în caz de debite mari sau lucrări de întreținere și utilizare a digurilor. Aceste piste vor pune România pe harta circuitelor turistice internaționale de tip EuroVelo

Anul trecut, a fost făcută și o petiție, care a strâns aproape 2600 de semnături, pentru amenajarea unei astfel de piste pe Valea Oltului.

Latest news
știri