19 C
București
marți, 14 mai, 2024

Inteligența Artificială va genera noi locuri de muncă și va ajuta companiile să evite pierderile

Deși multe voci continuă să susțină că anumite meserii vor dispărea, analiștii sunt optimiști în ceea ce privește relația dintre dezvoltarea AI și creșterea economică

Analiștii anticipază că, începând de anul viitor, Inteligența Artificială va contribui la prevenirea pierderilor în cadrul companiilor.

Potrivit prognozelor recente publicate de SAS, lider global în noi tehnologii și analize, tehnologia de Inteligenţă Artificială Generativă (AI) va avea un rol semnificativ în 2024.

Deși există limite în ceea ce privește capacitățile sale, organizațiile se așteaptă să integreze această tehnologie pentru a completa strategiile specifice industriei lor.

Chief Technology Officer: ”Tehnologia AI-ului generativ poate face multe, dar nu poate face totul”

În 2024, organizaţiile vor trece de etapa în care văd AI-ul generativ ca pe o unealtă de sine stătătoare şi o vor integra pentru a complementa strategii AI specifice industriilor. În domeniul bancar, simulările de date privind crizele şi analiza de scenarii vor ajuta la predicţia riscurilor şi evitarea pierderilor. În domeniul sanitar, înseamnă generarea de planuri de tratament individuale. În manufactură, AI-ul generativ poate simula producţia pentru a identifica îmbunătăţiri în zonele de calitate, fiabilitate, mentenanţă, eficienţă energetică şi randament”, susţine Bryan Harris, Chief Technology Officer (CTO), în cadrul SAS, potrivit Adevărul.

Inteligența Artificială va genera apariţia multor altor locuri de muncă, ce vor contribui la creşterea economică

Analiștii preconizează că, de anul viitor, Inteligența Artificială va putea genera multe locuri de muncă.

Afirmațiile vin în ciuda temerilor din 2023, când mulți susțineau că multe meserii ar putea dispărea odată cu implementarea Inteligenţei Artificiale.

Un exemplu evident este ingineria de prompt-uri, de mesaje pentru AI, care creează o punte între potenţialul unui model şi eficienţa sa în lumea reală. AI ajută lucrătorii de orice nivel să fie mai eficienţi. Şi chiar dacă unele tehnologii AI din 2024 sau ulterioare vor genera perturbări pe termen scurt pe piaţa muncii, acestea vor duce ulterior la apariţia multor altor locuri de muncă, ce vor contribui la creşterea economică”, a explicat Udo Sglavo, vicepreşedinte al Departamentului Advanced Analytics al SAS.

spot_img
Latest news
știri