6.3 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

14 martie: Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri

Ecosistemele de apă dulce sunt cele mai importante. Cu toate acestea, ele au fost și rămân cele mai amenințate din lume

Ziua internațională de Acțiune pentru Râuri este sărbătorită pe 14 martie. Această zi a fost desemnată cu scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța râurilor și a schimbărilor climatice, dar și pentru pentru a celebra rolul important pe care îl au râurile în mediul înconjurător.

Ziua internațională de Acțiune pentru Râuri reprezintă, în egală măsură, și o zi de protejare a apelor împotriva marilor baraje.

Inițial, această dată a fost adoptată de participanții primei întâlniri internaționale a persoanelor afectate de baraje, din martie 1997, în Curitiba, Brazilia.

După 26 de ani, avem obligația să ne asumăm responsabilitatea pentru a proteja apele, avem responsabilitatea de a de implica activ și de a ne asigura că absolut orice sursă de apă rămâne nepoluată și sănătoasă.

Comunitatea ”Cu Apele Curate”: ”Dăm startul Săptămânii Apelor!”

Trebuie să acționăm acum, mai mult decât oricând, pentru a ne asigura că apele nu vor sfârși poluate prin acțiunile noastre, ci vor continua să fie hrănitoare și benefice pentru toate viețuitoarele. Poți fi parte din schimbare, ajută Dunărea să aibă apele curate!”, au transmis membrii organițației pentru protecția mediului.

Protejarea apelor este în strânsă legătură cu starea de bine a planetei

Un alt scop al acestei zile este de a demara proiecte, la nivelul Uniunii Europene, prin care proiectele distructive sunt stopate.

Mai mult decât oricând, este nevoie de implicare pentru a păstra sănătatea râurilor, a bazinelor hidrografice și a căilor navigabile.

spot_img
Latest news
știri