-1.2 C
București
luni, 6 ianuarie, 2025

Un videoclip de doar câteva secunde te va face să realizezi câtă mâncare arunci la coșul de gunoi

Aruncăm alimente neconsumate, aruncăm pentru că ne-am obișnuit să cumpărăm prea mult și aruncăm pentru că nu suntem atenți la termenul de valabilitate. Din păcate, nu conștientizăm că pierderile mari de alimente au efecte grave asupra economiei, asupra mediului, dar și asupra sănătății noastre

Majoritatea locuitorilor din Canada se confruntă cu prezența ratonilor care, deși par niște ”infractori” cel puțin drăgălași, distrug pubelele de gunoi sau, mai rău, intră în casele localnicilor, de unde își însușesc diverse produse, majoritatea comestibile.

Dacă locuiești în Canada și, peste noapte, vei rămâne fără legume, fructe, ultima felie de pizza sau orice aliment care nu a încăput în frigider, vei ști că ai fost ”vizitat” de ratoni.

Tot canadienii sunt cei care risipesc aproximativ 50 de milioane de tone de alimente în fiecare an.

Dintre acestea, 60% ar putea fi salvate printr-o mai bună planificare și conștientizare.

Există o legătură strânsă între prezența tot mai mare a ratonilor și cantitățile enorme de alimente aruncate la coșul de gunoi

Pentru că educația se poate realiza și într-un mod amuzant, să îl cunoaștem pe Richard, un raton irascibil, mascota unei companii de distribuție de alimente din Canada.

Dar, înainte de a-l cunoaște, trebuie să știm că ratonii sunt omnivori. Ar putea să manânce absolut orice, de la fructe, legume, cereale, insecte și până la peștele pe care, odinioară, știau să îl pescuiască.

Captură video Youtube

Cu toate acestea, un coș de gunoi plin de mâncare s-a transformat, în ani, în aprozar, supermarket și casă pentru ratoni.

Pentru a atrage atenția asupra faptului că prea multe alimente ajung la pubelă, Goodfood, o companie canadiană de tradiție, a lansat ”Raccumentary”, un spot publicitar de doar 30 de secunde, care face eforturi pentru a reduce risipa de alimente.

Campania națională lansată de Goodfood are ca scop stoparea risipei alimentare din Canada și din întreaga lume și a debutat chiar în timpul difuzării premiilor Oscar

Vicepreședintele executiv de marketing al companiei Goodfood, Jennifer Stahlke, a precizat că, în 2023, firma va avea misiunea de a fi ”tot mai bună” în tot ceea ce face.

Noua politică a companiei include:

  • Ingrediente bio, preluate din surse locale;
  • Tot mai multe parteneriate cu bucătari și furnizori locali;
  • Meniuri perfect porționate care să reducă risipa de alimente.

Cum rămâne cu ratonul Richard?

Spotul de lansare ”Raccumentary” prezintă un interviu în stil documentar, protagonist fiind un raton supărat, pe nume Richard.

Acesta deplânge lipsa de hrană disponibilă, din cauza angajamentului Goodfood de a reduce risipa de alimente.

N-am avut parte de mâncare decentă de luni de zile. Ce ar trebui să mănânce un raton în Canada?”, spune Richard, dând vina pe absența meniurilor copioase pe care era obișnuit să le găsească în pubele.

Despre Richard: Echipa creativă a lucrat cu Puppet Island pentru a-l crea Richard de la zero. Scopul a fost obținerea unui personaj memorabil, dar nu prea drăguț, care să fie extrem de deranjat de lipsa produselor pe care, odinioară, le găsea în coșul de gunoi.

Desigur, Richard va supraviețui și fără pizza, paste sau prăjituri.

Scopul lui Richard este să deschidă ochii oamenilor asupra a ceea ce se întâmplă cu risipa alimentară. Am optat pentru o abordare plină de umor care ne poate schimba viața în bine”, a transmis Jamie Marcovitch, directorul executiv al spotului publicitar.

spot_img
Latest news
știri