20 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

A fost revizuit Acordul de mediu pentru Autostrada A0

Anunțul a fost făcut de Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), Laurenţiu Alexandru Păştinaru

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), Laurenţiu Alexandru Păştinaru, a anunțat că Acordul de mediu pentru Autostrada A0 a fost revizuit.

Laurenţiu Alexandru Păştinaru a transmis că a fost luată această decizie deoarece au apărut modificări în proiectul iniţial, scrie News.ro.

Acordul de mediu pentru Autostrada A0 presupune suprafeţe noi de defrişat

Au apărut modificări în proiectul iniţial şi anume relocari de reţele utilitare, suprafeţe noi de defrişat, amplasare de panouri fonoabsorbante, modificări de soluţii constructive sau racordarea unor străzi la proiect, astfel încât oamenii să poată avea acces la proprietăţi. O dată cu semnarea documentului, proiectul poate merge mai departe, astfel încât bucureştenii şi toţi cei ce tranzitează zona metropolitană a Capitalei să se bucure cât mai curând de o autostradă ocolitoare a municipiului Bucureşti, la standarde europene”, a explicat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului

Titularul proiectulul ”Autostrada de centură Bucureşti km 0+000 – km 100+900”(A0) este CNAIR

Potrivit declarațiilor, în urma realizării proiectului se vor îmbunătăţi condiţiile de transport rutier din zona municipiului Bucureşti, cu efect direct asupra reducerii timpilor pierduţi în trafic, fluidizării traficului rutier, în special de mărfuri, asupra accesului spre şi dinspre Bucureşti şi în privinţa atragerii fluxurilor de investiţii în zona din jurul Capitalei.

Proiectul ”Autostrada de centură Bucureşti km 0+000 – km 100+900”(A0), al cărui titular este CNAIR, are o lungime totală de 100,9 km şi este amplasat pe teritoriul administrativ al judeţelor Ilfov (97,9 km) şi Giurgiu (3 km) şi face legătura între autostrăzile A1, A2 şi A3.

Latest news
știri