20 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Licitația pentru instalarea unor noi containere de colectare separată a deșeurilor în sectorul 6, anulată

Motivul anulării: depunerea unor „oferte inacceptabile și/sau neconforme”

Primăria Sectorului 6 a Municipiului București a anulat licitația pentru instalarea de noi containere de colectare separată a deșeurilor, se arată în anunțul public postat de aceasta, joi, 13/04/2023, pe site-ul e-licitații. Motivul prezentat de primărie este faptul că „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme.”

Scopul licitației: instalarea a opt noi ansambluri de containere

Prin licitația „Servicii de proiectare faza PAC, PT, DTOE, inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru construire, platforme supraterane de precolectare a deșeurilor în cadrul proiectului „Extinderea sistemului de colectare separată a deșeurilor la nivelul Sectorului 6 al Municipiului București,” primăria urmărea instalarea a opt astfel de noi ansambluri de containere.

„Prin achiziția realizată se urmărește creșterea gradului de pregătire pentru reciclare a deșeurilor la nivelul Sectorului 6 al Municipiului București, prin extinderea sistemului de colectare separată a deșeurilor municipale la nivelul Sectorului 6 al Municipiului București. Astfel, achiziția de față contribuie la extinderea sistemului de colectare separată a deșeurilor municipale la nivelul Sectorului 6 al Municipiului București prin instalarea a 143 de puncte supraterane de colectare separată a deșeurilor pe raza sectorului 6 al Municipiului București,” se arată în anunțul licitației.

Finanțarea europeană, deocamdată fără de destinație

Achiziția se referă la „Programul Operational Infrastuctura Mare-POIM”, finanțat din fonduri UE. Acesta, se arată pe site-ul Ministerului de Finanțe, are ca obiectiv global „Dezvoltarea infrastructurii de transport, mediu, energie şi prevenirea riscurilor la standarde europene, consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în vederea creării premiselor unei creşteri economice sustenabile, în condiţii de siguranță şi utilizare eficientă a resurselor naturale”.

POIM beneficiază de o alocare totală de cca. 10,87 mld. euro, din care din care 6,53 mld. euro Fond de Coeziune, 2,10 mld. euro Fond European de Dezvoltare Regională și 700,05 mil euro Fond European de Dezvoltare Regională – REACT EU și cca. 1,53 mld euro cofinanțare națională.

Finanțarea europeană pentru containere este acordată pentru proiecte din axa prioritară a dezvoltării infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al deșeurilor. Aceasta are ca obiectiv reducerea numărului depozitelor neconforme şi creşterea gradului de pregătire pentru reciclare a deşeurilor în România și apă potabilă/uzată.

Motivul anulării prezentat de primărie: depunerea unor „oferte inacceptabile și/sau neconforme”

Motivul prezentat de primărie în anunț este faptul că „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme.”

Participanții la licitație pot contesta decizia Primăriei în termen de 10 zile, începând cu ziua următoare luării la cunoştinţă despre actul autorităţii contractante, la adresa: Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3; Localitatea: Bucuresti; Cod postal: 030084; Țara: Romania, sau prin: Telefon, la +40 213104641; Fax:+40 213104642 / +40 218900745; E-mail: office@cnsc.ro; Adresa internet: (URL) http://www.cnsc.ro.

Latest news
știri