19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Ministrul Mediului: ”Industria hârtiei și a celulozei reprezintă un motor important în lanțul reciclării”

Ministrul Mircea Fechet a avut, în cursul săptămânii trecute, o întâlnire cu reprezentanții Patronatului Industriei de Celuloză și Hârtie (ROMPAP).

Potrivit comunicatului publicat de Ministerul Mediului, în cadrul acestei întâlniri au fost abordate preocupările și provocările industriei de celuloză în contextul actual economic.

În egală măsură, au fost purtate discuții despre oportunitățile de colaborare și despre soluțiile care să sprijine dezvoltarea și competitivitatea acestui sector în România și la nivel european.

Ministrul Mediului: ”Colectarea cartonului și a hârtiei trebuie să se facă tot mai eficient”

Industria hârtiei și a celulozei reprezintă un motor important în lanțul reciclării, pentru că găsim pe piață tot  mai multe produse care folosesc această materie primă reciclată în procesul de producție. Provocările acestui sector sunt tot mai mari, colectarea cartonului și a hârtiei trebuie să se facă tot mai eficient, astfel încât să avem o rată de reciclare a hârtiei cât mai mare”, a subliniat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, în cadrul întâlnirii.

ROMPAP (Patronatul Industriei de Celuloză și Hârtie) a fost înființat în 1992 și reunește producătorii de celuloză, hârtii, cartoane și cartoane ondulate din România, un Institut de Cercetare și Proiectare și 5 societăți de consultanță și comerț pentru acest sector de activitate.

spot_img
Latest news
știri