6.3 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

VIDEO: Un tânăr din Galați a strâns de unul singur gunoaiele lăsate de gălățeni după concertul de vineri, la Zilele Galațiului 2023

Fără a fi plătit pentru aceasta, bărbatul a început să strângă PET-uri, sticle și pungi de semințe aruncate pe stradă

Un tânăr din Galați, Costel Toderaș, a fost deranjat de mizeria lăsată pe faleză după concertul de vineri de la Zilele Galațiului 2023.

Gestul civic al lui Toderaș a fost filmat și fotografiat de către un alt gălățean, Andrei Virgil Lungeanu, care a trimis materialele către redacția Alternativa – Jurnalism fără mogul.

Andrei Virgil Lungeanu a scris un e-mail către redacție, atașând un videoclip, fotografii și detalii despre întâmplare.

Gălățeanul a fost impresionat plăcut de atitudinea tânărului care strângea gunoaiele din zona scenei de pe faleză unde a avut loc concertul de vineri seara.

Tânărul nu a fost plătit pentru această activitate, ci a acționat din proprie convingere, dorind să ofere un exemplu celorlalți: este important ca Galațiul să rămână un oraș curat și după evenimentele la care participă mii de persoane

”Bună ziua. Vreau să vă prezint o întâmplare după prima zi de concerte (vineri – n.red.) la sărbătorile orașului.

Mă întorceam din zona de food către elice, trecut de ora 23.30, și când am ajuns în zona scenei am observat mizeria ramasă în urmă. Primul gând a fost să-i blamez pe cei din public, cei care au fost la concert, însă după ce am văzut că organizatorul nu a adus mai nimic, măcar câteva pubele mobile, nu e de mirare că gunoiul a ajuns în stradă.

Toate coșurile de gunoi din zonă erau pline, nu aveai unde să mai arunci un pet.

Însă mirarea mea a fost să văd un om foarte implicat în a aduna mizeria singur, la miezul nopții, deși nu el e cel plătit să facă asta.

Un jandarm mi-a spus să fiu liniștit că ”o să vină Ecosalul”, dar le mulțumesc pentru că tot ei m-au îndemnat să filmez această întâmplare.

De ce vă scriu? Pentru că merită apreciat de toți gălățenii, merită sărbătorit, e gălățean și sunt sărbătorile noastre”, a scris Andrei Virgil Lungeanu pe adresa redacției, potrivit sursei citate.

Tânărul din Galați este un om simplu, cu o copilărie încercată de tot felul de neajunsuri

Costel mă numesc. Stau la un centru multifuncțional și învățăm studenți să nu mai arunce PET-uri pe jos, să le arunce pet la pet, să fie orașul cât mai curat. Eu am lucrat la Ecosal și știu ce înseamnă curățenia… Să vă dea Dumnezeu sănătate”, a transmis Costel Toderaș.

spot_img
Latest news
știri