8.7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Amendă colosală pentru o fabrică de ciment din Medgidia care a declanșat un incendiu

Oamenii au primit mesaj RO-Alert din cauza nivelului ridicat de poluare

Fabrica de ciment din Medgidia, judeţul Constanţa, a fost amendată de Garda de Mediu cu 165.000 de lei, transmite publicația Ziua de Constanța.

Sancțiunea a fost aplicată din cauza incendiului de la începutul lunii iunie, în urma căruia au ars 150 de tone de anvelope uzate.

Reprezentanții fabricii nu au notificat producerea incendiului

Potrivit comunicatului emis de comisarii Gărzii de Mediu, operatorul economic nu a respectat în totalitate condiţiile din autorizaţia integrată de mediu.

Practic, fabrica nu a notificat producerea incendiului şi nu a transmis raportul de informare în cazul poluării accidentale, nu a asigurat siguranţa instalaţiilor şi echipamentelor pentru prevenirea incendiului.

Mai mult, operatorul constănțean nu a respectat procedurile şi obligaţiile referitoare la manipularea şi depozitarea anvelopelor uzate, recepţionate în scopul valorificării prin coincinerare în procesul de fabricare a cimentului.

Poluare de proporții și avertizare RO-Alert: În urma incendiului provocat de fabrica de ciment din Medgidia au ars aproximativ 150 de tone de deşeuri

În urma incendiului au ars aproximativ 150 de tone de deşeuri – anvelope uzate – şi s-au produs degajări mari de fum şi emisii poluante în atmosferă”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu.

În egală măsură, ISU Dobrogea a emis mesaj RO-Alert pentru protecţia populaţiei din localităţile Poarta Albă şi Castelu, din cauza fumului.

spot_img
Latest news
știri