14.9 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Rezervația Bâlea Lac inundată de pet-uri, gunoaie și de kitch

Rezervația naturală din jurul Lacului Bâlea și lacul însuși au de suferit din pricina oamenilor. Pet-uri care se pot vedea pe fundul lacului, gunoaie și kitchuri sunt peste tot în superba locație.

Unul dintre cele mai frumoase locuri din România are de suferit din pricina turiștilor. Jurnaliștii de la Turnul Sfatului au făcut un fotoreportaj în care se vede dezastrul din jurul rezervației naturale. Aceștia constată că încă de la la așa zisa parcare din jurul Lacului Bâlea lucrurile încep să devină complicate. Asta pentru că deși costă 10 lei pe oră, locurile de parcare nu sunt marcate. De altfel parcarea în sine nu este amenajată, sunt denivelări, bălți și noroi, în funcție de cât de mult a plouat. Chiar dacă peste tot, în jurul Lacului sunt indicatoare care spun că parcarea este cu plată. Cu toate acestea locuri de parcare amenajate sau aparate unde plătești nu există.

Deșeuri pe fundul Lacului Bâlea

Odată lăsată mașina cei care se îndreaptă către Bâlea Lac or să găsească pe traseu alte suprize. Pet-uri, mucuri de țigară și alte gunoaie se pot vedea pe tot drumul. Însă supriza vine atunci când turiștii ajung la Lac. Asta pentru că apele Lacului sunt extrem de limpezi, iar pe fund se pot observa alte pet-uri. De apă, de bere, fiecare ce a putut să arunce într-o rezervație naturală, care ar trebui prețuită. De altfel sticle și cutii se găsesc înfipte și printre stâncile din împrejurimile Lacului. Iar lacul mai micuț de lângă rezervația natutală, unde mai sunt parcate rulote, pare să aibă propria lui groapă de gunoi. Acolo oamenii aruncă ad-hoc ce nu mai folosesc, sau lucruri utilizate deja.

Kitch-ul la el acasă

Ca tacâmul să fie complet, în jurul Lacului sunt și mici întreprinzători. Cu diferite obiecte, o bună parte dintre ele care privin din China. Dar care imită fără succes obiecte tradiționale românești. Desigur că nici această zonă nu este supravegheată corespunzător și lasă un gust amar, celor care iubesc natura. Însă mai există ceva care trebuie menționat. Tot în zona lacului Bâlea se pot face poze la minut care ulterior pot fi puse pe magneți. Doar că nu se fac oricum, ci cu două mascote urs și cu o jucărie de plus pe care inventivul fotograf le ține acolo ca recuzită.

spot_img
Latest news
știri