23 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Record de panouri fotovoltaice în Marea Britanie din cauza prețurilor la energie

Șeful organismului de standardizare a industriei spune că tot mai mulți oameni apelează la tehnologia regenerabilă. Asta pentru că prețurile energiei cresc pe zi ce trece.

Gospodăriile britanice realizează mai multe actualizări de energie regenerabilă decât oricând. Pentru că au instalat un număr record de panouri solare și pompe de căldură în prima jumătate a anului. Cifrele din industrie arată că au existat mai multe instalații de energie regenrabilă în iunie decât în ​​anii precedenți. În medie, peste 17.000 de gospodării au instalat panouri solare în fiecare lună în acest an. În timp ce numărul locuințelor care instalează pompe de căldură a ajuns pentru prima dată la 3.000 pe lună, potrivit datelor. Fiecare lună din 2023 a fost o lună record pentru instalarea de tehnologii de energie regenerabilă. Deoarece cifrele de instalare au depășit în mod constant luna anterioară. Iar în acest moment numărul total de baterii instalate în case și întreprinderi din Marea Britanie este de peste 1.000 în 2023. Organismul de acreditare al industriei, MCS, a declarat că boom-ul energiei verzi a pus gospodăriile pe drumul cel bun. Astfel că acestea preferă energia regenerabilă.

Tehnologia regenerabilă îi ajută pe englezi să devină independenți

Au bătut recordul din 2012, când mulți s-au luptat pentru a instala panouri solare înainte ca subvențiile guvernamentale să fie reduse. „Pe măsură ce costul energiei continuă să crească, vedem că mai mulți oameni apelează la tehnologia regenerabilă. Pentru a-și genera propria energie și căldură acasă.” A spus Ian Rippin, directorul executiv al MCS. Instalațiile de energie regenerabilă la scară mică la case și întreprinderi din Marea Britanie au acum o capacitate totală de 4 gigawați.Mai mare decât centrala nucleară aflată în construcție la Hinkley Point. Și aproape dublul capacității celei mai mari centrale electrice pe gaz din Europa de lângă Pembroke în Țara Galilor. „Trebuie să continuăm să promovăm această expansiune pentru a ne îndeplini ambițiile naționale comune de a ajunge la zero net până în 2050”. A mai spus Rippin. Guvernul Marii Britanii și-a stabilit obiective de a atinge 70 GW de capacitate solară până în 2035. Și de a instala 600.000 de pompe de căldură pe an până în 2028.

spot_img
Latest news
știri