14.7 C
București
joi, 9 mai, 2024

Care este țara în care sunt uciși în mod brutal cei mai mulți activiști de mediu

Criminalii sunt foarte rar găsiți și pedepsiți, fapt care a dus la dublarea atacurilor care au loc asupra ecologiștilor și a apărătorilor naturii

Un nou raport publicat de organizația neguvernamentală Global Witness dezvăluie că, în ultimul an, cel puțin 177 de activiști de mediu au fost victimele unor crime brutale.

Datele organizației provin din rapoarte efectuate în întreaga lume, transmite BBC.

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât 60 dintre aceste crime s-au produs în Columbia.

Prin urmare, țara a fost identificată ca fiind cea mai periculoasă pentru apărătorii mediului.

Foarte puțini dintre autorii acestor crime sunt trași la răspundere în fața justiției

Global Witness atrage atenția că impunitatea de care se bucură acești criminali nu face decât să alimenteze și mai mult violența.

Raportul elaborat de acest grup de monitorizare arată că numărul atacurilor mortale împotriva apărătorilor mediului din Columbia a aproape dublat în 2022.

De-a lungul timplului, Global Witness a înregistrat date despre atacurile împotriva ecologiștilor.

Astfel, începând din 2012, cel puțin 382 de persoane au fost ucise în această țară.

Columbia este țara unde mor cei mai mulți activiști de mediu

Această cifră alarmantă face din Columbia țara cu cel mai mare număr de asasinate ale activiștilor de mediu din întreaga lume.

Cu toate acestea, alte țări din America Latină se dovedesc, de asemenea, extrem de periculoase pentru apărătorii mediului. Brazilia a înregistrat 34 de crime, Mexic 31, iar Honduras 11.

În regiunea Amazoniană, s-au înregistrat 39 de astfel de crime, majoritatea victimelor provenind din comunitățile indigene.

Indigenii se confruntă cu diverse amenințări, inclusiv din partea industriei extractive aurifere și a exploatării forestiere

Se presupune că mai multe companii cu sediul în Marea Britanie, Uniunea Europeană și Statele Unite au fost implicate în încălcări ale drepturilor omului.

Cercetările au arătat din nou și din nou că indigenii sunt cei mai buni paznici ai pădurilor. Prin urmare, joacă un rol fundamental în atenuarea crizei climatice. Cu toate acestea, sunt asediați în țări precum Brazilia, Peru și Venezuela pentru că au făcut exact asta. Auzim de noi atacuri în fiecare zi”, a declarat Laura Furones, consilierul principal al Global Witness.

Alături de crimele odioase care au avut loc în America Latină, alți 11 activiști de mediu au fost uciși în Filipine

Grupul Global Witness a subliniat că amploarea totală a crimelor este necunoscută. Nu există o monitorizare independentă, iar restricțiile asupra presei libere în multe țări duc la subraportarea acestor cazuri.

Astfel, organizația solicită guvernelor din întreaga lume să rezolve această problemă cât mai urgent cu putință.

spot_img
Latest news
știri