18.9 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

NASA, precizări în premieră despre OZN-uri. Ce spune Agenția despre pretinsele cadavre extraterestre expuse în Parlamentul din Mexic | VIDEO

NASA a făcut precizări despre viața extraterestră, pe fondul prezentării în Parlamentul din Mexic a unor pretinse cadavre non-umane.

NASA spune că nu există dovezi că extratereștrii s-au aflat în spatele fenomenelor inexplicabile. Totuși, agenția spațială nu a putut exclude această posibilitate, conform BBC.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a spus că agenția spațială americană va împărtăși datele cu mai multă transparență.

Raportul prezentat are 36 de pagini cu observații destul de tehnice și științifice, așa că vă prezentăm câteva dintre concluziile cheie.

NASA, despre existența extratereștrilor

Ultima pagină a raportului spune că „nu există niciun motiv pentru a concluziona” că surse extraterestre se află în spatele sutelor de observări UAP pe care NASA le-a investigat.

„Totuși… acele obiecte trebuie să fi călătorit prin sistemul nostru solar pentru a ajunge aici”, se spune în raport.

Deși raportul nu a concluzionat că există viață extraterestră, NASA nu a negat posibilitatea unei „potențiale tehnologii extraterestre necunoscute care operează în atmosfera Pământului”.

Puține date despre UAP

În articolul de față ne vom referi la fenomenele OZN cu abrevierea UAP. UAP vine de la Unidentified Aerial Phenomena (Fenomene Aeriene Neidentificate).

Nicola Fox, administratorul asociat al Direcției de Misiune Științifică a NASA, a declarat:

„UAP sunt unul dintre cele mai mari mistere ale planetei noastre”, a spus ea. Asta se datorează în principal lipsei de date de înaltă calitate, a mai adăugat Nicola Fox.

În ciuda numeroaselor observații raportate de UAP, Fox a spus că, de obicei, nu există suficiente date. Acestea „pot fi folosite pentru a face concluzii științifice definitive despre natura și originea UAP”.

Fox a anunțat că NASA a numit un nou director al cercetării UAP pentru „a stabili o bază de date solidă pentru evaluarea informațiilor viitoare”.

Directorul va folosi AI și învățarea automată în procesul de colectare și analiză a datelor.

NASA, precizări despre „cadavrele extraterestre” din Mexic

Reporterul BBC Sam Cabral i-a întrebat pe cei de la NASA despre imaginile cu pretinși extratereștri. Cele două presupuse cadavre au fost prezentate autorităților mexicane la începutul acestei săptămâni.

Jaime Maussan a adus la o audiere în Congres ceea ce păreau a fi două cadavre străvechi „non-umane”. El a susținut că acestea au fost găsite în Cusco, Peru, în 2017. Potrivit lui Maussan, testele cu radiocarbon au arătat că respectivele corpuri par să aibă până la 1.800 de ani.

Autenticitatea exemplarelor a fost întâmpinată de un scepticism puternic în cercurile științifice. În plus, Maussan a mai făcut anterior afirmații despre viața extraterestră care au fost dezmințite.

Omul de știință al NASA, Dr. David Spergel, a declarat pentru BBC: „Să pună mostrele la dispoziția comunității științifice mondiale și vom vedea ce este acolo”, a spus el.

NASA recomandă utilizarea instrumentelor AI

Inteligența artificială și învățarea automată sunt „instrumente esențiale” pentru identificarea UAP-urilor, se arată în raport.

Publicul este, de asemenea, considerat un „aspect critic al înțelegerii UAP”.

NASA, care a spus că una dintre cele mai mari provocări ale sale pentru o mai bună înțelegere și identificare a UAP-urilor este lipsa de date, își propune să compenseze acest decalaj prin tehnici de crowdsourcing.

Aceasta include „aplicații bazate pe smartphone-uri open-source” și alte metadate pentru smartphone-uri de la „cetățeni din întreaga lume”.

În prezent, nu există un sistem standardizat pentru agregarea și organizarea informațiilor UAP civile, se arată în raport, „rezultând date rare și incomplete”.

spot_img
Latest news
știri