Romsilva anunţă că o mie de fazani au fost eliberaţi în pădurile gestionate de către Ocolul Silvic Fântânele din cadrul Direcţiei Silvice Bacău.
Repopularea perioducă are rolul de a asigura calitatea populaţiei din fondurile cinegetice.
”O mie de fazani au fost eliberați în fondurile cinegetice gestionate de către Ocolul Silvic Fântânele din cadrul Direcției Silvice Bacău, fazanii necesari repopulării fondurilor cinegetice fiind furnizați de Fazaneria Gherghița a Direcției Silvice Prahova”, se arată în comunicatul Romsilva.
Repopularea cu fazani este efectuată periodic de către silvicultorii Romsilva
Specialiştii precizează că repopularea cu fazani este efectuată periodic de către silvicultorii Romsilva în fondurile cinegetice gestionate, aceste acţiuni fiind menite să asigure un nivel calitativ ridicat al efectivelor din fondurile cinegetice.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează trei fazanerii, Gherghiţa, Ghimpaţi şi Pişchia, unde anual cresc circa 35.000 de fazani.
Dintre aceşti,a în jur de 15.000 sunt folosiţi pentru repopularea celor 241 de fonduri cinegetice gestionate de Romsilva.
Fazanii sunt păsări de talie medie, recunoscute pentru coloritul spectaculos al penajului, mai ales la masculi
Păsările trăiesc în zone împădurite, dar și în apropierea terenurilor agricole.
Se hrănesc cu semințe, insecte și mici vertebrate, având un rol important în echilibrul ecosistemului.
Masculii au un comportament teritorial pronunțat, mai ales în perioada de împerechere.
În România, fazanii sunt crescuți în fazanerii pentru repopularea fondurilor cinegetice, contribuind la menținerea populației în sălbăticie.