13.2 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Previzibil, revoltător și constant: o nouă zi înseamnă o nouă sursă de poluare în București

O nouă zi și o nouă sursă de poluare în București: în dimineața zilei de luni, 15 martie, senzorii aerlive.ro au ajuns la 100 în aproape toate zonele Capitalei.

Evenimentele nopții dictează poluarea dimineții, iar incendiile, deși stinse, nu sting și poluarea. Din contră.

Arderile necontrolate devin o constantă, respirăm fum de cauciuc, iar repetiția chiar devine mama unei învățături nocive: dăm foc, poluăm, stingem și o luăm de la capăt.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a anunțat în seara zilei de duminică că au fost identificate 9 focare majore, majoritatea incendieri de cauciuri.

Aerlive.ro

O nouă analiză și un nou avertisment: aerul liber înseamnă un aer poluat

Rezultatul: aer poluat și eternele avertizări ale platformei Aerlive, avertizări conform cărora bucureștenilor li se recomandă să evite plimbările și exercițiile fizice în aer liber.

Previzibil, cei mai afectați sunt copiii, persoanele în vârstă și cele care suferă de afecțiuni respiratorii.

În dimineața zilei de 15 martie au fost înregistrate niveluri foarte ridicate de poluare în mai multe zone din București, printre care Universitate, Piața Sudului, Băneasa Nord, Expoziției, Luica, Bragadiru, Pallady, Prelungirea Ghencea, Fizicienilor, Camil Ressu, Piața Valea Ialomiței, Piața Drumul Taberei, Bd. Timișoara, Basarabia, Parcul Păcii, Pasajul Lujerului, Pantelimon, Plevnei, Crângași, Giulești, Lacul Tei, Mihalache, arată Buletin de București.

În data de 14 martie, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a anunțat pe Facebook că participă cu două echipe ale Gărzii Naționale de Mediu, comisariatul Ilfov, împreună cu Poliția România și Jandarmeria Română, la limitarea incendierilor în jurul Bucureștiului.

Au fost identificate 9 focare majore care au fost stinse. Majoritatea acestor incendieri de cauciucuri sunt în Sintești (com Vidra), Jilava si Măgurele. Direcția principală a vântului de intensitate mică este din direcția acestor localități către Bucuresti.

În această dimineață, Octavian Berceanu a declarat la Digi24 că valorile au fost foarte mari și aseară, atunci când s-a ajuns la de peste zeci ori valoarea admisă a PM10 și PM2,5, particule aflate în suspensia în aer.

Totodată, el a anunțat că urmează să fie date amenzi și că au fost identificate persoane de la fața locului, mai arată sursa citată.

Latest news
știri