10.8 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

Acțiune de igienizare la Giurgiu: ”Ne dorim o Dunăre cu malurile curate”

Evenimentul va avea loc în data de 22 martie, când celebrăm Ziua Mondială a Apei

Asociațiile Mai Mult Verde, Cu apele curate și Grupul Inițiativă Locală din Giurgiu au lansat evenimentul ”Pentru o Dunăre cu malurile curate”.

Este vorba despre o amplă campanie de igienizare, prin colectarea deșeurilor prezente pe malurile fluviului.

Campania din Giurgiu va începe la ora 8.30 dimineața și se va desfășura pe o durată de două ore

Potrivit comunicatului publicat pe contul de socializare, evenimentul va avea loc în data de 22 martie, dată la care sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, încă din anul 1992.

Prin urmare, pentru a celebra cum se cuvine, inițiatorii și-au propus să facă apel la comunitatea din Giurgiu și să implice autoritățile locale printr-o ecologizare a malului Dunării în zona Canalului Cama, (brațul Canalul Plantelor).

Asociația Mai Mult Verde: ”Vino alături de noi, miercuri, 22 martie, să colectăm deșeurile de pe malurile Canalului Cama”

Ne dorim o Dunăre cu malurile curate, deschise comunităților locale și turiștilor din toată țara, iar pentru asta ne-am propus ca anul acesta să realizăm un traseu ecoturistic pe raza localităților Giurgiu și comunelor Slobozia, Oinacu, Gostinu și Prundu”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook.

Proiectul ”Pentru o Dunăre cu malurile curate” este derulat de Asociația Mai Mult Verde, în parteneriat cu Fundația Terra Mileniul III, cu sprijinul financiar Lidl România și Active Citizens Fund – România.

Programul este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014-2022.

Latest news
știri