16.5 C
București
marți, 7 mai, 2024

Vânzările globale de mașini electrice și PHEV au atins 800 de mii de unități în februarie

Vânzările autoturismelor electrice vor continua să crească parcursul anului 2024

Compania Rhi Motion a transmis că, în cursul lunii februarie 2024, vânzările globale de mașini electrice și PHEV au atins 800 de mii de unități, scrie Biziday.

Compania este specializată în analizarea evoluțiilor din domeniul autovehiculelor electrice.

În Europa, vânzările globale au fost mai mari cu 12% față de februarie 2023

În ceea ce privește SUA și Canada vânzările au crescut cu 31%.

În China s-a înregistrat însă o scădere de 12%, dar care a fost cauzată de sărbătorirea Anului Nou Chinezesc și perioadele de concediu ale angajaților.

Rhi Motion arată că vânzările ar fi putut fi mult mai mari, însă rezultatele sunt puternic influențate de piața din China, întrucât aceasta rămâne în continuare lideră în privința autoturismelor electrice.

Totuși, de la începutul anului, vânzările de autoturisme electrice și plug-in hibrid din China au accelerat cu 34%.

Cumpărătorii așteaptă lansarea unor modele mai accesibile

Raportul mai precizează că, spre deosebire de anii anteriori, când vânzările au atins niveluri record, ca urmare a stimulentelor financiare acordate de guverne, la începutul lui 2024 au încetinit, întrucât cumpărătorii așteaptă lansarea unor modele mai accesibile.

În egală măsură, compania Rhi Motion preconizează că vânzările autoturismelor electrice vor crește pe parcursul anului 2024 cu 25%-30%.

Trendul ascendent este deja vizibil și în România, unde înmatriculările de autoturisme electrice și hibride plug-in au crescut cu 13% în februarie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Latest news
știri