12.5 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Exportul de animale vii, destinate sacrificării, a fost interzis în Noua Zeelandă

Vacile și vițeii vor fi feriți de cruzimea exportului viu, grație deciziei Noii Zeelande de a pune capăt comerțului cu animale vii. Este vorba despre un progres global incredibil pentru animale: guvernul din Noua Zeelandă a anunțat că va pune capăt exportului viu animale pe mare, inclusiv exportul de vaci gestante, folosite în industria laptelui.

Decizia va scuti sute de mii de vaci și vițeii lor nenăscuți de ororile exportului viu. Acțiunea a fost susținută de avocații de la SAFE For Animals NZ – și de zeci de mii de susținători ai Animals Australia, oameni care au acționat în numele acestor animale.

Noua Zeelandă anunță interzicerea exporturilor de animale vii, la nivel mondial

Este o realizare extraordinară! Interzicerea exportului de animale vii va scuti mii de animale de suferință. Exportul de animale vii, destinate sacrificării, a fost deja interzis în Noua Zeelandă, dar tehnicile au permis în continuare exportul și suferința animalelor de reproducție și de lapte – adesea mame gestante.

Suntem atât de recunoscători pentru munca neîncetată a prietenilor noștri de la SAFE care au făcut campanii neobosite pentru a pune capăt acestor lacune de ani de zile. Suntem recunoscători și în fața îngrijitorilor care s-au alăturat campaniei”, au scris reprezentanții Animals Australia pe pagina de Facebook.

Anul trecut, mii de vaci gestante s-au înecat în timpul unui transport pe mare

Noua Zeelandă a interzis exportul de animale pentru sacrificare în 2008, dar o lacună legală a făcut ca sute de mii de vaci gestante, folosite în industria laptelui, să fie exportate în continuare.

Comerțul nu numai că le-a condamnat la suferințe în țările de destinație, ci i-a supus unor călătorii pe mare, deosebit de riscante.

Aceste pericole, mereu prezente, au făcut subiectul știrilor la nivel mondial, mai ales anul trecut. Un exemplu este scufundarea Gulf Livestock 1, când au pierit pe mare mii de vaci gestante și 41 de membri ai echipajului.

În momentul în care animalele părăsesc Noua Zeelandă pe mare, avem capacități reduse pentru a le asigura bunăstarea. Este un risc inacceptabil pentru reputația Noii Zeelande. Trebuie să trăim într-o lume în care bunăstarea animalelor este sub control tot mai mare”, a declarat Ministrul Agriculturii din Noua Zeelandă, Damien O’Conner.

Există un risc inerent în transporturile de animale vii, în absolut orice țară. Noua Zeelendă va continua o luptă a empatiei, a umanității și a binelui: accea de a convinge întreaga lume să acorde prioritate bunăstării animalelor, în pofida intereselor comerciale.

Ceea ce a reușit Noua Zeelandă reperzintă precedent pentru restul lumii: eliberarea animalelor din cătușele acestei industrii.

Latest news
știri