16.1 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

Interzicerea cuștilor în care sunt crescute păsările: un proiect al Comisiei Europene

Astăzi, 15 aprilie, va avea loc o dezbatere a europarlamentarilor: se cere interzicerea cuștilor în care sunt crescute păsările și animalele din ferme.

Inițiativă cetățenească a fost semnată de aproape 1,4 milioane de persoane din toate statele membre.

”Închiderea în cuști este un tratament inuman, crud și inutil/ „End the Cage Age” ar putea deveni proiect al Comisiei Europene”

Sute de milioane de animale de fermă din UE sunt ținute în cuști pentru cea mai mare parte a vieții lor, ceea ce le cauzează o suferință imensă. Solicităm Comisiei Europene să pună capăt acestui tratament inuman aplicat animalelor de fermă”, susține inițiativa cetățenească.

Inițiativa a adunat un număr impresionant de semnatari: aproape 1,4 milioane de cetățeni europeni.

Aceștia consideră că închiderea în cuști este o „crudă și inutilă, dată fiind viabilitatea sistemelor de creștere fără cuști, care asigură o bunăstare sporită”.

Prin această acțiune se cere Comisiei europene să propună o legislație care să interzică utilizarea cuștilor pentru găini ouătoare, iepuri, puicuțe, pui de carne pentru reproducere, găini ouătoare pentru reproducere, prepelițe, rațe și gâște; precum și a boxelor pentru scroafe și a celor individuale pentru viței, „dacă acestea nu sunt încă interzise.”

România a contribuit cu 8.308 semnături

Audierea publică este organizată în comun de comisiile pentru agricultură și petiții ale Parlamentului European, cu participarea vicepreședintelui Comisiei Europene, Věra Jourová, și a comisarului pentru Sănătate și Siguranță alimentară, Stella Kyriakides, arată G4 Media.

Inițiativa „End the Cage Age”, asumată de Compassion in World Farming, o asociație din Marea Britanie, și demarată în 2018, este însoțită de 1.397.113 de semnături validate, depuse la 2 octombrie 2020, mai precizează sursa citată.

Cele mai multe semnături sunt din Germania – 474.753, Olanda – 153.958, Italia – 90.085 și Franța – 89.600.

Țara noastră a contribuit cu 8.308 semnături.

Audierea de astăzi va fi urmată de o dezbatere în plenul Parlamentul European. La mijocul lunii iulie, Comisia Europeană va decide, dacă va începe un proces legislativ pentru interzicerea cuștilor în care sunt crescute animalele și păsările din ferme.

spot_img
Latest news
știri