19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Al patrulea centru de numărare și sortare ambalaje a fost deschis la Otopeni

Anunțul a fost făcut de ministrul Mircea Fechet

Ministrul Mediului din România a anunțat că al patrulea centru de numărare și sortare ambalaje a fost deschis la Otopeni.

Ministrul Mediului: ”Am promis că vom lăsa o Românie mai curată decât am găsit-o şi de la lună la lună se întâmplă acest lucru”

Cifrele prezentate sunt impresionante: 160 de milioane de #ambalaje colectate în luna aprilie înseamnă 160 de milioane de PET-uri mai puţine în gropile de gunoi, în albiile râurilor, în păduri sau în natură, în general. Când mi s-a spus că, pe 7 mai, am colectat aproape zece milioane de ambalaje, n-am putut decât să mă bucur”, se arată în comunicatul publicat azi, 15 mai, pe contul de Facebook.

Ministrul Mircea Fechet a adăugat că își dorește ca, în luna mai, să fie depăşită bariera de 200 de milioane de ambalaje colectate într-o lună.

La fel, mă aştept ca sistemul să crească în fiecare zi”, a punctat Mircea Fechet.

Al patrulea centru de numărare și sortare ambalaje de la Otopeni aduce 150 de locuri de muncă verzi

În egală măsură, oficialul a adăugat că nu trebuie să uităm de oportunităţile de natură economică pe care Sistemul Garanţie-Returnare le aduce – cele 150 de locuri de muncă verzi de aici, de la Otopeni, la care se adaugă probabil alte sute de locuri de muncă, într-o industrie orizontală.

Discutăm și despre investiţii, despre oportunităţi de business, lucru care nu poate decât să întregească acest efort de mediu pe care îl facem în fiecare zi. Continuăm!”, a conclus ministrul Mediului.

spot_img
Latest news
știri