19.4 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

Victorie pentru Agent Green, care a învins definitiv în instanță atât Romsilva, cât și compania care exploata pădurile regale din Valea Cerbului

Gabriel Păun, de la Agent Green: „Am oprit masacrul în stadiu incipient al tăierilor, și pădurea arată încă OK.”

Agent Green a câștigat astăzi definitiv procesul cu Romsilva și cu firma Migab, care exploata pădurile familiei regale situate în Valea Cerbului din Parcul Natural Bucegi. Pârâții au făcut recurs, dar Agent Green a câștigat definitiv atât pe fond, cât și recursul.

Agent Green se lupta de mult timp să stopeze masacrarea pădurilor din Parcul Natural Bucegi.

Agent Green luptă de aproape 15 ani pentru a salva pădurile României. Alertați de populația din zonă, voluntarii Agent Green au înregistrat tăierea a parcele întregi de păduri seculare în zonă, conform Investigatoriei. Gabriel Păun, reprezentant Agent Green, a declarat pentru publicație că arborii sunt seculari, cu o vârstă medie de aproape 200 de ani. Surprinzător, familia regală, căreia îi aparțin aceste păduri, ar fi refuzat orice formă de comunicare cu activiștii de mediu. Mai mult, aceasta nu ar fi făcut nimic pentru a stopa tăierile.

Anul trecut, reprezentanții Agent Green scriau pe Facebook: „Autoritățile ne arată degetul din mijloc. Familia Regala a Romaniei, proprietară a acestor păduri de paradis, îngrijite cu respect de generațiile anterioare, rămâne tăcută.

Asta este situația în acest moment pe Valea Cerbului. Se taie în păduri seculare chiar și pe traseul turistic ce leagă vârful Omu de stațiunea Bușteni.”

Victoria definitivă a Agent Green este binevenită

Aceasta este o altă, binevenită victorie pe care Agent Green si-o adaugă în palmares. Una valoroasă pentru mediu și, implicit, pentru România.

„Nu a fost plăcut dar a fost necesar să ne judecăm pentru a salva pădurea familiei regale din Valea Cerbului Bucegi. Am câștigat definitiv procesul cu firma care tăia pădurea și cu Romsilva care o administrează. Am oprit masacrul în stadiu incipient al tăierilor și pădurea arată încă OK. Am câștigat atât procesul la Tribunalul București cât și recursul la Curtea de Apel București,” a declarat Gabriel Păun, miercuri, 14.06, pe Facebook.

„Sper că familia regală va deveni mai responsabilă și va înceta să mai refuze dialogul. Deținerea de pădure este o responsabilitate, nu doar un privilegiu,” a adăugat acesta.

Latest news
știri