8.6 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Via Transilvanica este printre câștigătorii Premiului European pentru Patrimoniu/Premiul Europa Nostra 2023

Traseul Via Transilvanica trebuie să beneficieze de un statut special, de protecție și de recunoaștere internațională

Ministrul Mediului din România a precizat că Via Transilvanica, un traseu emblematic, situat în nordul României, a fost recunoscut la nivel european și este printre câștigăorii Premiului European pentru Patrimoniu/Premiul Europa Nostra 2023

Tanczos Barna: ”Via Transilvanica trebuie să beneficieze de un statut special, pentru a proteja acest traseu cu valoare deosebită”

Ieri am primit o veste minunată despre Via Transilvanica. Traseul care arată cele mai frumoase peisaje, valori naturale și culturale din România, a fost recunoscut la nivel european și este printre câștigătorii Premiului European pentru Patrimoniu/Premiul Europa Nostra 2023. Felicitări, Tășuleasa Social pentru acest proiect care a devenit un proiect de țară cu care ne putem mândri oriunde”, a precizat Tanczos Barna.

Traseul poate fi votat aici

Via Transilvanica începe în nordul României, în apropierea municipiului Săcel, județul Maramureș, și străbate regiunile Transilvaniei, precum Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu, Alba și Brașov. Acesta se încheie la sud de Brașov, în apropierea comunei Avrig.

Drumul trece prin diverse peisaje spectaculoase, cum ar fi Munții Carpați, dealurile și pădurile pitorești, câmpii și sate tradiționale.

Traseul oferă oportunități pentru drumeții, excursii în natură, ciclism și pelerinaje. Acesta este marcat cu indicatoare speciale, inclusiv marcaje pe copaci și stâlpi direcționali, facilitând orientarea și ghidarea călătorilor.

Pe parcursul drumului, călătorii au posibilitatea să exploreze și să se bucure de patrimoniu cultural, precum castele, biserici fortificate, sate tradiționale și orașe istorice.

spot_img
Latest news
știri