16.7 C
București
joi, 28 martie, 2024

Fotografia anului 2021: ”Așa arată vara lui 2021, în Iakuția”

Radio Eco Natura: ”Priviți cu atenție această fotografie. Așa arată vara lui 2021, în Iakuția”.

Potrivit experților Greenpeace, este o fotografie despre incendiul din nord-estul Siberiei (Rusia), incendiu care ar putea deveni cel mai devastator din istorie.

Regiunea Iakuția, cea mai întinsă din Rusia, este devastată de câteva săptămâni de incendii care au afectat suprafețe mai mari decât cele din Grecia, Italia și Spania la un loc.

În regiune este instaurată starea de urgență, iar fumul degajat de incendii a ajuns în localități aflate la mii de kilometri depărtare. Cel mai mare incendiu acoperă deja 1,5 milioane de hectare de vegetație din Siberia, potrivit Greenpeace.

Expertul ONG-ului arată că un astfel de incendiu este imposibil de stins de către oameni, fiind nevoie de o ploaie pentru a stopa extinerea flăcărilor.

Vladimir Putin, îngrijorat de incendiile care au cuprins Siberia în vara lui 2021

Amploarea şi natura catastrofelor naturale în anumite regiuni este absolut fără precedent”, a declarat Putin.

De asemenea, președintele rus s-a referit la incendiile de pădure din Siberia şi Extremul Orient, agravate de secetă şi propagate de vântul puternic.

Toate acestea arată încă o dată că în viitor este important să ne implicăm într-o manieră profundă şi sistematică în programul climatic şi de mediu”, a adăugat Vladimir Putin. Incendiile din Siberia au distrus deja peste 16,6 milioane de hectare, în special în regiunea Iakuția, zonă vastă, dar puţin populată.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, al cărui şef a venit joi în Iakuția, a anunţat că a creat un centru de coordonare pentru a face faţă acestor incendii, împotriva cărora au fost mobilizate 5.000 de persoane, a precizat publicația Gândul.

Latest news
știri