12.6 C
București
miercuri, 16 octombrie, 2024

Tragedie la cea mai veche grădină zoologică din Hong Kong: opt maimuţe, inclusiv specii rare, găsite moarte

În aşteptarea rezultatului testelor, secţia de mamifere va fi închisă

O secţie a celei mai vechi grădini zoologice din Hong Kong a fost închisă luni după ce opt maimuţe – trei dintr-o specie în pericol critic de extincţie – au fost găsite moarte, anunţă autorităţile, relatează AFP citat de G4 Media.

Instituția, cu istorie de peste 150 de ani, a fost închisă pentru investigaţii după moartea a trei specii de maimuţe, inclusiv tamarinii cu cap de bumbac, o specie în pericol critic

Conducerea grădinii zoo anchetează, potrivit comunicatului, cu privire la cauzele morţii maimuţelor – inclusiv a unei maimuţe Brazza, unei maimuţe-veveriţă comună, a trei tamarini cu cap de bumbac şi trei saki cu faţa albă.

Tamarinii cu cap de bumbac – un tip de maimuţă mică ce trăieşte în copac, originară din pădurile tropicale din America de Sud – sunt considerate una dintre cele mai ameninţate specii de primate din lume.

Cele opt maimuţele care au murit făceau parte dintre cele 93 de mamifere din Grădinile Botanică şi Zoologică din Hong Kong

Este vorba despre o oază de 5.3 hectare situată în cartierul de lux Mid-Levels, care găzduieşte de asemenea reptile şi păsări.

Grădinile au fost instalate în fostul conac oficial al guvernelor coloniale britanice şi au fost deschise publicului în 1871, iar colecţia zoologică a început la scurt timp după aceea.

spot_img
Latest news
știri