17.2 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Bucureștiul are de o staţie complet funcţională pentru epurarea apelor reziduale. Stația de epurare se află la Glina

Proiectul de la Glina are o valoare totală de 650 de milioane de lei

Bucureştiul are în sfârșit o staţie de epurare care va trata toate apele reziduale.

Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, care a fost prezent la deschiderea staţiei de epurare de la Glina.

Până acum, apa din canalizarea Bucureştiului se vărsa în Dâmboviţa, de acolo în Argeş, apoi în Dunăre şi în Marea Neagră, poluând toate aceste ape. Acum, odată cu extinderea și modernizarea Stației, apa provenită din canalizare va fi epurată mecanic și biologic 100%”, se arată în declarația publicată pe contul de Facebook.

Valoarea totală a proiectului este de 650 de milioane de lei

Potrivit declarațiilor oferite de Primarul Municiupiului București, este  vorba despre un proiect realizat cu o finanţare europeană, în valoare de 650 de milioane de lei.

O mare parte din bani au provenit de la Banca Mondială, iar cofinanţarea a fost asigurată de statul român şi de municipiul Bucureşti printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Din 2040, toată apa din canalizarea Bucureștiului va putea fi tratată la stația de epurare de la Glina

L-am preluat la 40 % acum 3 ani, în condiţii foarte dificile, cu conturile blocate, cu îndoieli din partea tuturor că proiectul ar putea să fie finalizat. Vreau să mulţumesc constructorilor care au continuat să lucreze, deşi o lungă perioadă de timp nu au fost plătiţi, în perioada în care conturile Primăriei au fost blocate. Vreau să mulţumesc BEI pentru că a avut îngăduinţă cu noi în acele momente financiare şi domnului primar din Glina care ne-a sprijinit de câte ori am avut nevoie pentru a realiza acest proiect”, a mai declarat Primarul Municiupiului București.

spot_img
Latest news
știri