21.5 C
București
luni, 20 mai, 2024

Compania creatoare a ChatGPT lansează o aplicație care combate dezinformarea

În contextul alegerilor care vor avea loc la nivel monial, compania californiană răspunde îngrijorărilor privind manipularea electorală și promovează transparența tehnologică în fața scrutinurilor iminente

OpenAI, compania cunoscută pentru dezvoltarea ChatGPT, a lansat o aplicație dedicată combaterii dezinformărilor, în anticiparea unui an crucial marcat de alegeri la nivel mondial.

În lumina succesului aplicației ChatGPT și a creșterii îngrijorărilor privind manipularea electorală, compania a subliniat hotărârea sa de a interzice utilizarea instrumentelor sale tehnologice în scopuri politice.

În special, în contextul zecilor de alegeri programate în Statele Unite, India și Marea Britanie, OpenAI caută să asigure transparența și responsabilitatea în utilizarea inteligenței artificiale pentru a contracara amenințările la adresa procesului democratic.

Dezvolatorul ChatGPT: ”Vrem să fim siguri că tehnologia noastră nu va fi folosită într-un mod care să submineze procesul democratic”

Încă evaluăm potențiala eficacitate a instrumentelor noastre de persuasiune individuală. Până când nu vom ști mai multe, nu vom permite oamenilor să creeze aplicații pentru campanii politice sau activiste”, a transmis OpenAI prin intermediul unei postări publicate pe blog, potrivit G4 Media.

Compania din California lucrează la instrumente pentru a determina în mod fiabil proveniența textului generat de Inteligența Artificială

Sursa citată mai transmite că luni, 15 ianuarie, OpenAI a explicat că lucrează la instrumente pentru a determina în mod fiabil proveniența textului generat de ChatGPT și pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a detecta dacă o imagine a fost creată cu ajutorul DALL-E 3.

La începutul acestui an, vom implementa acreditările digitale ale Coaliției pentru Proveniența și Autenticitatea Conținutului”, a explicat compania.

spot_img
Latest news
știri