11.1 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Ilișești, Suceava: ”Căței aruncați la gunoi, căci n-au trebuit nimănui. O imagine de-ți vine milă de țara asta”

Din groapă de gunoi, România devine și groapa abandonului: mai mulți pui de câine au fost găsiți de Asociația ”Casa lui Patrocle” la marginea localității Ilișești, din Suceava.

Puii au fost aruncați la groapa de gunoi și descoperiți printre munți de mizerie.

Munți de gunoi, mizerie, moloz și suflete”- așa descriu salvatorii o imagine a abandonului, a nepăsării și a lipsei de empatie, lipsă care nu ține cont de zona geografică.

Că locuiește în Suceava, București sau în vestul țării, românul rezolvă problema neaoș: descotorosindu-se de ea, întorcând spatele și văzându-și de treabă.

Foto: Facebook Casa lui Patrocle
Foto: Facebook Casa lui Patrocle

Am ajuns în stadiul în care mizeria unuia devine misiunea celuilalt. Și în momentul în care animalele sălbatice locuiesc printre noi.

”Aruncați la gunoi, căci n-au trebuit nimănui”

Reprezentanții asociației povestesc că puii de câine erau muribunzi și cazul a fost semnalat de un bărbat din apropiere, care i-a auzit plângând.

Pe lângă faptul că au fost tratați ca pe niște banale gunoaie și aruncați la groapa de la marginea localității, cățelușii erau plini de smoală, lipiți unul de celălalt, târâind după ei bucăți de pungi și ambalaje.

Salvatorii i-au găsit cuibăriți lângă un gard, resemnați și amorțiți.

Foto: Facebook Casa lui Patrocle

Păreau să nu mai aștepte nimic. Slabi și uscați de foame și frig. O imagine de-ți vine milă de țara asta! Munți de gunoi, mizerie, moloz și suflete!

”Au mâncat fără să respire, apoi s-au lipit înapoi unul de celălalt”

Reprezentanții asociației au povestit pe contul de Facebook că în momentul în care s-au simțit înveliți, cățelușii păreau să nu se mai sature de căldură și somn. Au mâncat fără să respire, apoi s-au lipit înapoi unul de celălalt.

Foto: Facebook Casa lui Patrocle

Mai mult, salvatorii au decis să nu amâne și să ajungă la veterinar la prima oră. Deși au mai avut cazuri de pui băgați în smoală și cunosc procedura cu uleiul de floarea soarelui, oamenii au avut nevoie de o zi întreagă pentru a curăța smoala din blana patrupezilor.

Groapa de gunoi din Ilișești, puii, smoala și uleiul de floarea soarelui.

Sau vorba aceea…cine a scăpat câini de smoală să-i trăiască, cine n-a avut, să nu-și dorească!

Da, cu două baxuri de ulei, cu un cabinet medical uns total, cu un medic veterinar care a trecut testul de anduranță, și după zeci de băi care i-au epuizat – am ajuns azi să le vedem culorile blănițelor!

Toți puii sunt bine. Internați la Tigma Vet.

Dorm neîntorși ca niște bebeluși ce sunt. Mulțumim Dr. Tighineanu pentru răbdare!”, a anunțat ”Casa lui Patrocle” pe contul de Facebook.

”Despre gunoiul din case, inimi și gânduri. Și despre animalele sălbatice de printre noi. Ce-o fi în mintea acestora din urmă?”

Sunt întrebări care rămân fără răspuns și oricât de mult se implică asociația, mulți refuză o educație primară. Aruncă, abandonează și condamnă la moarte animale care au o singură vină: aceea de a se fi născut.

Foto: Facebook Casa lui Patrocle

România devine, pe zi ce trece, o țară incapabilă la gestionarea gunoiului, nepăsătoare în fața problemelor de mediu și un stat care a învățat să se complacă în a respira aerul poluat. Mai mult, devine statul care face confuzie, voit, între un suflet și un gunoi.

Zilnic, poluarea atmosferică ne sufocă, zilnic se ard deșeuri în mod ilegal și, cu fiecare secundă, autoritățile se întrec într-o competiție a indolenței. Și nu doar autoritățile ridică din umeri.

Mai nou, avem de-a face cu o nouă formă de poluare, poate cea mai nocivă dintre toate: abandonul, cruzimea față de animale și spatele întors în fața suferinței.

Latest news
știri