8.6 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

OMV Petrom anunță ”cea mai mare descoperire de țiței din ultimele decenii”

În cursul acestei săptămâni, compania a anunțat că a descoperit mari zăcăminte de țiței și gaze naturale în Oltenia și Muntenia

Această descoperire anunțată de OMV Petrom reprezintă echivalentul a trei sferturi din producția companiei pe anul trecut, în urma forajului de explorare din regiunile Oltenia și Muntenia, transmite Biziday.

Forajul a avut loc în perioada iunie 2022 – aprilie 2023

Cumulat, descoperirile se ridică la peste 30 milioane barili echivalent petrol (bep) resurse recuperabile, echivalentul a trei pătrimi din producția realizată de această companie în anul 2022.

Forajul de explorare și testare a acestor trei sonde a avut loc în perioada iunie 2022 – aprilie 2023.

Compania a investit în forajul de explorare aproximativ 20 de milioane de euro.

OMV Petrom: “Noile descoperiri vor contribui la reducerea declinului producției noastre și la continuitatea furnizării unor produse esențiale pentru economie”

Una dintre descoperirile făcute a fost în perimetrul de explorare Verguleasa, din regiunea Olteniei.

Compania a identificat resurse de țiței care se ridică la aproximativ 20 de milioane bep în total, această reprezentând cea mai mare descoperire de țiței a OMV Petrom din ultimele decenii.

O altă descoperire a avut loc în perimetrul de explorare Târgoviște, unde au fost identificate resurse de țiței în cantitate estimată de 6 milioane bep. În egală măsură, o descoperire a fost făcută în perimetrul de explorare Târgu Jiu, unde au fost identificate resurse de gaze naturale de 7 milioane bep (barili echivalent petrol).

spot_img
Latest news
știri