12.8 C
București
vineri, 3 mai, 2024

Numărul morților din Maui a crescut la 106

Bilanțul victimelor din Maui, Hawaii crește de la o zi la alta. Astfel s-a ajuns la 106 morți, însă încă mai sunt persoane date dispărute.

Numărul morților în incendiile din Maui a crescut la 106, au declarat oficialii din localitate. Actualizarea numărului de morți, a venit în timp ce autoritățile au spus că doar cinci dintre morți au fost identificați. Autoritățile din Maui au trecut prin aproximativ o treime din zona de căutare. Mai exact 32%, din Maui a fost scotocit. Practic suprafața rămasă este una mare, drept urmare numărul morților ar putea crește semnificativ, a spus Green. „În cursul următoarelor câteva săptămâni, vom putea confirma cine a decedat. Dar va fi foarte greu”. A spus guvernatorul lui Kaitlan Collins. Multe decese au avut loc pe o autostradă de lângă ocean, în vestul Maui, a spus el. „Cred că multe dintre decesele pe care le vom descoperi în cele din urmă, un procent mai mare va fi de acolo. Dar acum că mergem la case, nu suntem siguri ce vom vedea. Suntem plini de speranță și ne rugăm să nu fie un număr chiat atât de mare.” Nu este clar câți oameni nu sunt depistați, în parte din cauza lacunelor de comunicare.

Bilantul victimelor din Maui este provizoriu

Mulți oameni au fost nevoiți să fugă și să lase în urmă tot ce aveau, în Maui. Ei nu au telefoanele lor – telefoanele sunt incinerate”, a spus el. O unitate de morgă portabilă a sosit în Hawaii și va ajuta autoritățile să identifice și să proceseze rămășițele. Cu echipamente precum mese de examinare, unități de raze X și echipamente de laborator, a declarat marți Jonathan Green. Șeful poliției din Maui, John Pelletier, a spus că speră că cercetătorii să acopere între 85% și 90% până în weekend. Oamenii din Maui, Hawaii s-au mobilizat exemplar pentru a se ajuta reciproc, dar și pentru a încerca să își revină. De la camioane până la bărci împrumutate până la canoe, sute de salvamari, dulgheri și barmani au înființat și aprovizionat aproape o duzină de centre de ajutor. Doar că nativii s-au lovit de reacția turiștilor care făceau snorkeling în timp ce ei strângeau rândurile în jurul victimelor.

Latest news
știri