16.1 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Care este prețul uriaș al căciulilor din blană de urs purtate de soldații britanici

Militanții pentru protecția animalelor precizează că banii contribuablilor sunt irosiți pe aceste căciuli și cer Ministerului Apărării să folosească alternative din blană artificială

Căciulile din piele de urs purtate de soldați în fața Palatului Buckingham din Marea Britanie costă enorm, transmite BBC citat de Adevărul.

Costul căciulilor ceremoniale, confecționate din blană de urs negru, a crescut cu 30% într-un an.

Cifrele au fost dezvăluite că răspuns la o cerere de libertate a informațiilor din partea unor militanți pentru protecția animalelor.

Militanții pentru protecția animalelor cer Ministerului Apărării să renunțe la blana naturală, pe fondul creșterii costurilor și a preocupărilor etice

Prețurile au ajuns la peste 2.000 de lire sterline, mai precizează sursa citată.

Grupul People for the Ethical Treatment of Animals (Peta) se opune, în principiu, utilizării blănii adevărate.

Totuși, PETA afirmă că aceasta este acum și o problemă financiară, precum și una etică.

Mai mult, în ultimii ani 1 milion de lire sterline au fost cheltuite pe șepci din blană.

Ministerul Apărării din Marea Britanie spune că blană falsă ar trebui să îndeplinească ”considerente de siguranță și durabilitate”

Suntem deschiși să explorăm alternative de blană falsă dacă acestea îndeplinesc cerințele necesare”, a declarat Ministerul Britanic al Apărării.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al ministerului a declarat că o versiune din blană falsă ar trebui să îndeplinească ”considerente de siguranță și durabilitate”.

Potrivit declarațiilor făcute de minster, nicio alternativă nu a îndeplinit toate aceste criterii până în prezent.

Elisa Allen, de la Peta, a cerut Ministerului Apărării ”să nu mai irosească lirele contribuabililor pe căciuli fabricate din animale sălbatice sacrificate și să treacă astăzi la blana falsă”.

Militanții pentru bunăstarea animalelor au susținut că este crud și inutil ca Garda Regelui să folosească blană naturală.

spot_img
Latest news
știri