21.5 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Dănuț Andruș, liderul protestelor, înființează Partidul Fermierilor și Antreprenorilor Români

Liderul protestelor din orașele din România înființează un nou partid politic.

Dănuț Andruș, liderul protestelor agricultorilor din ultima săptămână, înființează un nou partid politic în România, potrivit Newsweek.

Acesta este în demersuri pentru recunoașterea personalității juridice a Partidului Fermierilor și Antreprenorilor Români. Demersul lui Andrieș și a încă două persoane a fost respins de instanță pe 27 noiembrie 2023. Ulterior, pe 18 decembrie, aceștia au făcut apel.

„Dorim să facem acest partid politic pentru că și noi trebuie să avem reprezentare în țara asta. Ne uităm la 2-3 mari partide și gata. O țară normală nu poate funcționa așa. Instanța ne-a respins cererea de înființare a partidului pentru că deranjăm. Așa funcționează instanțele, pentru că așa fac ele dreptate“, a spus Andruș pentru Newsweek.

Liderul protestelor a precizat că manifestațiile din stradă nu au vreo legătură cu lansarea platformei politice.

Lista de revendicări înaintată de Dănuț Andrieș

Cel care s-a erijat ca lider al fermierilor din stradă propune și o listă de revendicări cu iz politic. Printre acestea se numără desființarea pensiilor speciale sau reducerea cheltuielilor bugetare.

Revendicările protestatarilor însumau peste 70 de revendicări și se întindeau pe 7 pagini.

„Doamne Ferește ce legatură are coada vacii cu politica, noi avem probleme reale, politica nu are legătură cu nici un fel de mișcare de protest, ce legătură are politica în această mișcare, oamenii au ieșit din durere nu din politică“, a spus Andruș privitor la utilizarea protestelor ca platformă de lansare politică.

Deși Guvernul a precizat că mare parte din revendicările legitime ale protestatarilor au fost soluționate, fermierii și trnsportatorii au anunțat că vor rămâne în stradă.

Un partid al fermierilor, similar cu cel al lui Dănuț Andruș, a fost înființat în Țările de Jos, unde a câștigat un scor surprinzător de mare în alegerile parlamentare.

spot_img
Latest news
știri